Orez cu lapte si pere

    Inca de la nastere, consumam lapte, pentru ca acesta reprezinta principala sursa de calciu ce se asimileaza mai bine in comparatie cu alte produse.

    Retete pentru 2 portii – 35 minute

    INGREDIENTE: 200 g orez cu bobul rotund; 700 ml lapte; 1 lingurita scortisoara pudra; 2 linguri miere; 2 pere mari; 1 lingura unt; 1 varf de cutit sare.

    MOD DE PREPARARE: Se fierbe laptele si, cand acesta clocoteste, se adauga sarea, scortisoara si orezul ales si spalat in mai multe ape. Se lasa sa fiarba 10 minute cu vasul descoperit, apoi se pune capacul, se reduce focul si se fierbe inca 15 minute. Se ia vasul de pe foc si se lasa acoperit, la racit. Intre timp, se taie perele felii si se prajesc pe ambele parti in unt incins amestecat cu miere. Se umezesc doua castroane sau se ung cu unt. Se pune orezul in castroane si peste orez feliile de pere prajite. Se lasa la racit si apoi se rastoarna castroanele pe doua farfurii intinse.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here