Ingrediente: • 500g faina • 6 oua • 500g zahar • 1 lingurita bicarbonat • 1 lingurita scortisoara • 3 cuisoare macinate • 250g miez de nuca •1 lingura ulei
Cantitate pentru 8 portii – 70 minute
Jumatate din cantitatea de zahar se caramelizeaza si se stinge cu un pahar de apa. Se freaca galbenusurile cu zaharul ramas, se adauga faina, siropul de zahar obtinut din zaharul caramelizat, cand acesta s-a racit, scortisoara, bicarbonatul, miezul de nuca sfaramat, cuisoarele si, la sfarsit, albusurile batute spuma. Se toarna amestecul intr-o tava unsa si tapetata. Se coace la foc potrivit. Se taie dupa ce prajitura s-a racit.
Sfat: Negresele reprezinta o amintire draga din copilaria fiecaruia dintre noi. Si pentru ca prichindeii sa fie atrasi de acest desert exceptional, pputeti incerca tot felul de trucuri imaginative. Aceste prajituri, inainte de a fi portionate, pot fi decorate cu bomboane colorate, cu glazura de ciocolata sau insiropate cu orice fel de sirop.