Importanta hidratarii pe perioada sarcinii si alaptarii

    »» Necesarul zilnic de lichide difera de la o persoana la alta dar, in general, o buna hidratare este asigurata de 8-10 pahare de apa pe zi. Femeia insarcinata care alapteaza trebuie sa aiba in vedere faptul ca necesarul de apa poate fi afectat de o multitudine de factori: temperatura, efortul fizic, expunerea prelungita la aer recirculat sau canicula, febra, diareea, voma – stari care accentueaza pierderile hidrice.

    »» Un prim semn de deshidratare este scaderea rapida in greutate, alte semne fiind senzatia de sete, gura uscata, slabiciune, ameteala. Hipotensiunea poate aparea si ea in conditiile deshidratarii, reprezentand valori tensionale mai mici de 90/60 mmHg. Dintre semnele si simptomele hipotensiunii arteriale amintim: ameteala, astenia, pierderea echilibrului, dureri precordiale sau tulburari de ritm.

    Cea mai buna metoda de „a trata“ deshidratarea este de a o preveni, hidratarea corespunzatoare a femeii insarcinate/care alapteaza, fiind esentiala, cei 2-2,5l/zi putand fi asigurati de sucurile naturale, ape minerale naturale, lapte, supe.

    »» Pe intreaga perioada a sarcinii viitoarea mamica are nevoie de o hidratare corecta, cu un aport redus de sodiu; de aceea calitatea si cantitatea apei consumate zilnic sunt importante, fiind recomandat sa se opteze pentru o sursa naturala de apa necarbogazoasa, cu o concentratie redusa in saruri minerale.

    »» Apa minerala naturala, necarbogazoasa Dorna Izvorul Alb corespunde intru totul acestor cerinte, deoarece contine elementele minerale necesare pentru buna desfasurare a proceselor metabolice, intr-o proportie echilibrata, recomandandu-se utilizarea ei de catre femei in perioada sarcinii si alaptarii.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here