Ingrediente:
FOI: • 500 g faina • 3 linguri miere • 250 g mascarpone • 100 g zahar tos • 50 g unt • 3 lingurite lapte • 1 lingurita bicarbonat • 1 ou
INGHETATA: • 2 linguri nes • 500 ml smantana foarte proaspata sau frisca • 100g zahar tos • 4 oua
16 portii 60minute + 3 ore la rece
Amestecati la foc mic mierea, zaharul, untul, laptele si bicarbonatul. Fierbeti compozitia pana cand primeste culoarea maronie. Luati vasul de pe foc si lasati amestecul la racit putin. Puneti faina intr-un castron si turnati peste ea compozitia calduta cu miere si oul batut. Framantati bine pana obtineti un aluat potrivit pe care impartiti-l in 3 bucati. Faceti 3 foi din aluat, cu diametrul de 25cm. Coaceti foile pe dosul unei tavi rotunde, unse si tapetate. Lasati foile la racit. Pentru inghetata, amestecati cu mixerul smantana, zaharul, galbenusurile si nesul, pana cand obtineti o compozitie omogena. Adaugati albusurile batute spuma si omogenizati. Puneti compozitia la congelator. Amestecati din cand in cand in timpul congelarii. Umpleti foile cu inghetata doar cu 15 minute inainte de servire. Puneti-le la congelator 10 minute, apoi scoateti-le si intindeti deasupra un strat de crema mascarpone. Ornati cu zmeura si taiati tortul rapid, cu un cutit inmuiat in apa calduta.
Sfat: Pentru un gust mai plcut, puteti amesteca branza mascarpone cu 3 galbenusuri frecate cu zahar, un plic de frisca praf si putina esenta de rom. In loc de zmeura, puteti folosi si capsune sau chiar visine.