Este posibil sa fi epuizat lista procedurilor medicale menite sa influenteze fertilitatea ta sau a partenerului avand ca rezultat un bebelus dolofan si tipator. In egala masura, din cauza stresului si uneori a disconfortului provocat de unele tehnici medicale, multe femei renunta la ideea de a mai concepe un copil, gandindu- se ca aceasta sansa este doar o chestiune de dispozitie a divini tatii. Exista insa si alte solutii pentru problemele tale si, chiar daca multe dintre ele sunt privite cu suspiciune de specialistii consultat i de tine, poate ca nu ar fi rau sa te opresti putin asupra unor solutii oferite de medicina alternativa. Exista, in egala masura, unele metode mai „originale“, despre care unii spun ca sunt periculoase sau fara rost, dar, cum exista si cazuri care au reusit, ai un motiv in plus sa-ti incerci norocul. Evident ca in toate aceste teste pe care urmeaza sa le faci pe tine trebuie sa pastrezi un echilibru, fiind indicata consultarea unor specialisti in medicina alternativa, pentru ca si plantele uneori pot juca feste organismului uman, dand reactii secundare nu tocmai placute.
[HP] Infertilitatea, o problema a lumii moderne [/HP] De cateva decenii, omenirea se confrunta cu o noua problema: implozia demografica. Pentru ca in timp ce in tari cum ar fi India, China, Egipt, Pakistan, populatia creste exponential, in tarile europene, in America de Nord, in Rusia, natalitatea scade incet, dar sigur. Populatia din aceste regiuni imbatraneste cu fiecare an, iar numarul de locu itori ai multor tari, printre care si Romania, scade dramatic. Nata li tatea a scazut in primul rand din cauza ca tot mai putini romani isi doresc un copil, dar mai ales din cauza unei probleme din ce in ce mai des intal nite, care este infertilitatea. In majoritatea tarilor europene, unul din sase cupluri are probleme de fertilitate, dar sunt voci care spun ca numarul cazurilor de infertilitate este mult mai mare.
Problema afecteaza in egala masu ra atat barbatii, cat si femeile. Se considera ca o femeie sufera de infertilitate daca, dupa un an de contacte sexuale neprotejate, cu un barbat apt de procreere, nu ramane insarcinata. Stabilirea unui diagnostic detaliat se face de catre medicul specialist, care ii va analiza pe ambii parteneri si va stabili care sunt problemele fiecaruia in parte. Motivele principale pentru care unele femei nu pot avea copii sunt: dezechilibrele hor- ntalmonale, infectiile organelor genitale si ale anexelor, malformatiile congenitale sau dobandite ale organelor de reproducere.
La barbati, incapacitatea de procreere apare ca o consecinta a perturbarii activitati hormonale, a lezarii glandelor care produc sperma ori ca urmare a unor interventii chirurgicale sau traumatisme care modifica anatomia aparatului genital. Medicina moderna nu are foarte multe mijloace pentru a corecta aceste deficiente. Exista specialisti care sustin ca, in cazul sterilitatii din cauze hormonale, medicamentele de sinteza sunt eficiente in mai putin de 10% din cazuri. Alcoolul este inamicul principal al fertilitatii masculine. Dovada este Rusia, unde consumul de bauturi mai mult sau mai putin tari este foarte intens si unde se inregistreaza si cea mai puternica scadere a natalitatii.
Tutunul afecteaza si el simtitor capacitatea de reproducere; pe langa faptul ca provoaca impotenta vasculara, perturba grav si activitatea hormonala. Alimentatia este un subiect extrem de problematic, dar mai ales pentru barbati, care sunt mult mai putin atenti la ce si cat consuma decat femeile. In special alimentele de tip fast-food, bazate pe carne si alimente puternic aditivate sintetic, sunt un inamic al echilibrului hormonal.
la barbati si, in mod reflex, al capacitatii de reproducere. Cafea ua si produsele care contin cofeina (ceaiul negru si verde, dulciurile, bauturile de tip cola) sunt un inamic al fertilitatii la femei. La fel, medicamentele, in special corticoizii, citostaticele, spironolactonele, cimetidinele perturba adesea grav functia de reproducere. Sedentarismul, rigorile modei, stresul sau igiena deficitara sunt tot atatea cauze ale infertilitatii atat la femei, cat si la barbati.
[HP] Ce poate face natura in astfel de cazuri? [/HP] Ajutorul vine dinspre plante Plantele medicinale sunt recomandate mai ales atunci cand sterilitatea apare pe fondul unor probleme hormonale. Cel mai mult se vorbeste in astfel de cazuri, atat la femei, cat si la barbati, de branca-ursului si Vitex agnus castus, un arbust care se bucura de mare popularitate in Europa si Statele Unite. Partile aeriene ale acestui copac, administrate intern, au efecte foarte puternice la nivelul glandei hipofize, regland nivelul unor hormoni foarte importanti in reproducerea feminina. Pe piata romaneasca, Vitex agnus castus se gaseste sub forma unor produse realizate in laborator si care pot fi achizitionate din magazinele de specialitate.
Dieta de stimulare a fertilitatii la femei este una de purificare si revigorare, cu multe sucuri de legume (telina, patrunjel, morcov, sfecla rosie) si de fructe (struguri, mere, lamaie), cu salate de cruditati, cu calorii luate din seminte de dovleac, nuci, arahide, alune, susan, seminte de floarea-soarelui neprajite. Trebuie evitate carnea si alimentele rafinate, adica zahar si dulciuri cu zahar, margarina, faina alba. Se elimina complet din alimentatie toate produsele conservate, produsele care contin E-uri si cele condimentate excesiv.
Dintre plantele cu puternice efecte hormonale asupra barbatilor poate fi mentionat si ginsengul, care se administreaza 1-3 grame pe zi si napraznicul (4-6 grame de pulbere pe zi). Arginina este un aminoacid esential, cu o influenta decisiva in procesul de producere a spermei. Tratamentul cu aceasta sub stanta, continuta in mari cantitati de catre polenul de albine, s-a dovedit extrem de puternic in tratamentul impotentei hormonale. Se gaseste si sub forma de capsule in farmacii si poate fi completat de consumul de produse naturale bogate in vitaminele E si C. Dieta joaca un rol decisiv si in tratarea infertilitatii masculine.
Practica arata ca un regim alimen tar echilibrat, fara carne, dar cu multe lipide si proteine din nuci, seminte de dovleac si de floarea-soarelui, soia, naut, linte, tinut vreme de minimum sase luni, este foarte eficient in redo bandirea capacitatii de procreere. Printre alimentele cu efecte terapeutice pentru barbati utile par a fi telina cruda, ceapa, us turoiul, semintele de susan, nau tul, lap tele de capra, galbenusul de ou fecundat, uleiul de mas line virgin, cerealele integrale, graul incoltit, ovazul, busuiocul, morcovul, usturoiul, portocala, nu ca, ciupercile, spanacul, faso lea, laptisorul de matca, mierea, polenul, propolisul, vanilia, vi nul rosu, condimentele.
Nu in ultimul rand, poti studia si oferta de suplimente pentru tonifiere fi zica si revitalizarea organismului, cele pentru amplificarea atributelor masculine si de reproducere prin stimularea secretiei de testosteron si optimizarea functiilor reproducatoa re sau cele pentru stimularea circulatiei periferice cu extract de Ginko Biloba.
[SFAT]
- Semintele de branca-ursului sunt considerate a fi unul din cele mai puternice stimulente hormonale si tonice sexuale din flora mondiala. Actioneaza atat asupra barbatilor, cat si asupra femeilor. La femei, stimuleaza producerea de ovule, femeile cu menopauza prematura au remarcat redeclansarea ciclului menstrual dupa cateva luni de tratament cu aceasta tinctura si se regleaza ciclul menstrual. La barbati, tinctura de branca-ursului este un remediu foarte puternic contra impotentei vasculare, stimuleaza productia de hormoni masculini si este un tonic general foarte bun. Cand cantitatea de sperma este insuficienta sau concentratia de spermatozoizi este foarte mica, branca-ursului determina in trei-sase luni o remediere a situatiei. Tinctura se gaseste in farmacii si magazinele naturiste.
- Statistici recente arata ca in ultimii 40-50 de ani functia reproduca toare masculina s-a deteriorat considerabil. In tarile nordice, barbatii nascuti dupa anii ’60-’70 aveau valori mult mai reduse ale numarului de spermatozoizi fata de cei nascuti cu 10-15 ani inainte, iar situatia actuala este si mai grava, observandu-se extinderea fenomenului in aproape toate tarile europene.
Citeste mai mult pe www.imidoresccopii.ro. [/SFAT]