Ai grija de pielea bebelusului tau!

    Foto: GULIVER

    Pielea nou-nascutului si sugarului este o bariera protectoare impotriva influentelor mediului inconjurator, manifestandu-se si reactionand ca sistemul cel mai sensibil.

    Fiind atat de sensibila, in orice moment, pielea bebelusului tau poate avea probleme cauzate de aparitia unor iritatii. Cele mai probabile cauze sunt caldura si umezeala, desi iritatiile pot fi si rezultat al unor infectii ale pielii. E o problema careia trebuie sa ii faci fata. Este posibil sa observi ca zonele pielii unde aceasta intra in contact cu scutecele, cel mai probabil zona genitala, parte din fese si coapse, sunt rosii si inflamate sau bebelusul are o iritatie de culoare rosie, dar pielea nu este inflamata. Explicatia consta in faptul ca, uneori, caldura mentinuta de un scutec sau existenta unor substante in componenta acestora, cum ar fi parfumuri sau detergenti, pot provoca iritatii. Acest tip de iritatie este cunoscuta ca dermatita de contact. Cu toate acestea, cauza cea mai frecventa o reprezinta umiditatea retinuta de scutece, unde bacteriile din scaun si urina interactioneaza, formand o substanta numita amoniac, care este foarte iritanta pentru pielea sugarului. Daca vina o poarta infectia cu candida, vei observa mici pete rosii care se multiplica si ajung sa fie o masa de un rosu inchis sau deschis, in relief, cu margini bine delimitate. Pentru prevenirea unor astfel de neplaceri, trebuie sa ai grija ca pielea micutului tau sa fie in permanenta curata si igienizata. Mai apoi, cel putin in primele luni de viata ale bebelusului, in fiecare zi trebuie sa folosesti produse dermo-cosmetice special create pentru pielea sensibila a sugarilor. Cremele si lotiunile de ingrijire trebuie sa fie obtinute din ingrediente naturale, precum extractul de hamamelis, aloe vera, musetel sau ulei de masline, sa contina oxid de zinc, vitamina A, E sau si provitamina B5.


    SFAT SUPERBEBE

    Oxidul de zinc are actiune astringenta, decongestionanta si calmanta in afectiuni ale pielii. Concentratia de zinc poate varia de la 10% pentru ingrijirea zilnica, pana la 40% pentru tratarea iritatiilor severe. Panthenolul (provitamina B5) se absoarbe rapid in piele si se transforma in complex de vitamine B. Vitamina B5 are un efect de vindecare a ranilor usoare. Vitamina E reduce pierderea de apa din epiderma, confera suplete si catifelare, are actiune antiinflamatoare si favorizeaza regenerarea celualara. Vitamina A, denumita si „vitamina pielii“, este esentiala pentru cresterea, dezvoltarea si integritatea structurala a pielii.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here