Cum crestem imunitatea copilului cu ajutorul gemoterapiei? Copilul merge in colectivitate, este entuziasmat, cunoaste alti copii ca si el, se imprieteneste si… face schimb de virusuri, bacterii si ne aduce acasa, cu multa generozitate, tot felul de “surprize” sub forma de tuse, febra, mucozitati, dureri in gat si alte “minunatii”. Cum il putem ajuta sa treaca mai usor prin aceste episoade si cum ii putem intari sistemul imunitar prin gemoterapie ne spune Monica Spinu, medic specialist medicina de familie, specialitate gemoterapie, competenta homeopatie.
Vezi si Remedii homeopate care cresc imunitatea copiilor
Imunitatea este capacitatea organismului de a se lupta cu factorii externi si aceasta este bine “sa fie stimulata bland, iar plantele sunt cele care indeplinesc acest deziderat. Sunt doua perioade in an cand se recomanda stimularea imunitatii la copil: toamna, la intrarea in colectivitate (septembrie-octombrie) si primavara (februarie-martie).Extractele gemoterapice campioane in acest sens sunt:
Extractul din muguri de Coacaz negru – Ribes nigrum MG=D1, Extractul din muguri de Brad- Abies pectinata MG=D1, Extractul din mladite de Maces – Rosa canina MG=D1, Extractul din muguri de Mesteacan – Betula verrucosa MG=D1.
Citeste si: Copilul se confrunta cu alergii respiratorii dese? Remediile homeopate il pot ajuta!
Se pot asocia 2-3 extracte gemoterapice, de ex Coacaz dimineata, Brad la pranz si Maces seara sau Maces dimineata, Mesteacan seara, cate 1-2 luni”, recomanda Monica Spinu, gemoterapeut.
Starea emotionala a copilului este foarte legata de imunitate
Copilul obosit (de prea multe teme sau activitati extrascolare) sau tensiunile din familie sau asteptarile prea mari din partea parintilor pot scadea imunitatea si vitalitatea. “Copilul are nevoie de joaca, de soare, lumina, natura si multa iubire pentru a se dezvolta; si de cate o raceala sau alta boala din cand in cand pentru a-si dezvolta sistemul imun. Exista aproape 70 de extracte gemoterapice sau macerate glicerinice. Cele mai folosite la copii sunt:
- Extract gemoterapic din muguri de Coacaz negru MG=D1 (MG =macerat glicerinic in dilutie decimala) – principalul gemoterapic activ in alergii sau inflamatii de diverse cauze.
- Extract gemoterapic din mladite de Maces MG=D1 – foarte bogat in vitamina C, nelipsit in prevenirea si tratamentul racelilor la copii.
- Extract gemoterapic din muguri de Brad MG=D1 – daca ne dorim oase si dinti sanatosi, acest extract ne ajuta foarte mult”, spune gemoterapeutul.
Stimularea fortata a imunitatii si supraprotejarea copilului
“Stimularea prea frecventa, continua, fortata a imunitatii nu ii acorda organismului posibilitatea sa invete din tot ceea ce i se intampla; in consecinta capacitatea de a lupta cu o boala si de a se proteja impotriva imbolnavirilor nu se dezvolta.
Citeste si: Cum se manifesta rinita alergica si astmul la copii
La fel, supraprotejarea copilului de contactul cu natura inconjuratoare (copilul sa nu se murdareasca , sa nu fie expus la vant, la ploaie, la natura etc)”, atentioneaza Monica Spinu, medic specialist medicina de familie, “poate determina o ”incapacitate” a organismului de a “rezista” la mediul inconjurator; se considera ca aceasta supraprotectie este un factor favorizant al alergiilor extrem de frecvente astazi, de la varste tot mai mici”.
Recomandarea gemoterapeutului pentru www.superbebe.ro
“Trusa casei”: Exista produse care se recomanda de la primele simptome de raceala sau gripa, de aceea este bine sa le avem in casa, la indemana: produsele din gama Imuno, care contin si suc de Echinaceea purpurea pot fi folosite atat in prevenirea imbolnavirilor: Imunogrip junior poate fi folosit de la 1 an; (Imunogrip se foloseste dupa varsta de 7 ani), cat si in caz de raceli diverse: (Imunorezistan junior poate fi folosit de la 1 an; Imunorezistan forte peste 7 ani).
Vezi si Cum poti intari imunitatea copilului de 1-3 ani prin alimentatie
Polygemma 17 Imunitate contine suc de Echinaceea, muguri de Catina, de Porumbar, mladite de Maces; este recomandat peste 2 ani pentru raceli repetate, cresterea imunitatii, sustinerea organismului in convalescenta.
S-ar putea sa te intereseze si: De ce creste numarul copiilor cu alergii?