Un start-up romanesc si-a propus reducerea ratei mortalitatii infantile, mai precis reducerea la jumatate a ratei mortalitatii infantile din Europa. Compania a atras atentia juriului la InnoStars Awards 2019, competitie de prestigiu ce ofera finantare pentru startup-urile din sanatate din Uniunea Europeana, care au deja un prototip sau produs minim viabil (MVP) gata de lansare pe piata.
Citeste si Mortalitatea infantila, o problema majora in Romania
Femyo, startup-ul selectat din Romania, primeste o finantare in valoare de 25.000 de euro, constand in beneficii de tip ,,smart money”, training si mentoring, fiind una dintre cele 15 companii finaliste selectate dintr-un numar de 116 inscrise din tarile Europei Centrale, de Est si de Sud, care sunt considerate la un nivel moderat sau modest din punct de vedere al inovatiei.
Startup-ul romanesc selectat isi propune sa reduca rata mortalitatii infantile prin crearea primei platforme de management digital al sanatatii din Europa, pentru a se asigura ca toti membrii platformei le ofera copiilor lor cel mai bun inceput in viata. Viziunea echipei Femyo a fost extrem de apreciata in cadrul competitiei dezvoltate la initiativa organizatiei non-profit EIT Health, unul dintre cele mai ample parteneriate public-private europene din domeniul inovatiei in sanatate. EIT Health este prezenta in Romania prin Asociatia INIT & Freshblood Health Tech Community (Romania), care isi propune sa sprijine dezvoltarea ecosistemului local de inovatie si sa promoveze programe si competitii ale EIT Health catre inovatorii si companiile interesate din Romania. FreshBlood Health Tech Community se axeaza pe imbunatatirea asistentei medicale prin tehnologie, sustinand idei inovatoare in acest domeniu, oferind feedback, suport, mentorat si expunere.
Pe langa compania selectata din Romania, alte 14 startup-uri din tarile Europei Centrale, de Est si de Sud, care sunt considerate la un nivel moderat sau modest in ceea ce priveste inovatia in domeniul sanatatii, au primit finantare de 25.000 de euro, cu acces la training si mentoring, in calitate de castigatori ai Premiilor EIT Health InnoStars 2019. La cea de-a treia editie a premiilor InnoStars castigatorii au fost alesi dintre 116 concurenti de top veniti din tari implicate in Programul de Inovare Regionala (RIS – Regional Innovation Scheme), un program derulat de Institutul European pentru Inovare si Tehnologie (EIT – European Institute for Innovation and Technology) care are ca scop dezvoltarea ecosistemelor locale de inovatie in regiunile tinta, in conformitate cu European Innovation Scoreboard.
Selectionate de un grup de experti, startup-urile finaliste includ unul din Romania, 5 din Portugalia, 2 din Polonia, 2 din Ungaria, 2 din Letonia, unul din Republica Ceha, unul din Lituania si unul din Italia. Acestea primesc 25.000 de euro constand in beneficii de tip “smart money”, acces la mentoring individual timp de patru luni si oportunitatea de a participa la doua bootcamp-uri in Europa.
Citeste si Mortalitatea neonatala din Romania, cea mai mare rata a deceselor