Cele mai utile sfaturi despre baita bebelusului

Care sunt cele mai mari griji ale proaspetilor parinti atunci cand urmeaza sa-i faca baita bebelusului: e atat de mic si fragil, daca il scap? Daca nu il tin corect? Oare e potrivita temperatura apei? Oare o sa-i placa? Daca o sa planga? Cum ii curat buricul? Are nevoie de sampon sau nu? Cat de des ii fac baie? Si tot asa. Iata care sunt cele mai utile sfaturi despre baita bebelusului.

Citeste si: Bebelusul intelege ca-l iubesti, atunci cand il lipesti de pielea ta!

Informatii utile despre baita bebelusului:

  • Multi parinti au spus ca la primele baite, pana cand au reusit sa prinda “tehnicile” de spalat bebelusul si pana s-a format o anumita rutina, s-au simtit mai confortabil si mai increzatori, daca se aflau in prezenta partenerului, a unui parinte sau a unui alt adult.
  • Bebelusul nu are nevoie sa i se faca baita in fiecare zi! Atata timp cat ai grija sa-l speli bine atunci cand ii schimbi scutecul, sa-i stergi fata, manutele si sa-i ingrijesti bontul ombilical (pana “pica” buricul), astfel incat acesta sa nu se infecteze, o baita la 2-3 zile este chiar suficient, spun pediatrii.
  • Parerea specialistilor este ca in medie baita bebelusului ar trebui sa dureze cam 5 minute, pentru a evita riscul ca micutul sa raceasca.
  • Masuri de siguranta. Pe fundul caditei, pune un prosop, acesta te va ajuta ca bebelusul sa nu alunece, atunci cand ii faci baita. In plus, il vei putea inveli pe burtica cu prosopelul incalzit, atata timp cat ii speli bratele sau piciorusele.
  • Multi pediatri recomanda sa-i speli fata cu apa pusa intr-un bol si apoi sa-l pui pe bebelus in cadita si sa-i speli corpul acolo, pentru a evita infectiile.
  • Baita poate fi o modalitate minunata de a te conecta cu bebelusul. Canta-i, atunci cand il speli, vorbeste–i, explica-i ce faci, pas cu pas. “Uite mami, o sa-ti spele bratele”, “acum am ajuns si la picioruse” etc.

Citeste si: 12 idei de a te conecta cu bebelusul tau

  • Temperatura in camera in care ii vei face baita bebelusului ar trebui sa fie usor incalzita (22-25 grade), iar temperatura apei din cadita ar trebui sa fie de 36-38 grade.
  • Nu lasa niciodata copilul in cadita nesupravegheat! Niciodata!

S-ar putea sa te intereseze si: Masajul bebelusului in prima luna

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here