Ai ramas in pana de idei si nu mai stii ce delicii sa prepari pentru copilul tau? Iata cateva retete gustoase de care sa va bucurati impreuna. De la supa-crema de morcovi si conopida pana la sticks-urile din paine prajita cu miere sau cu sirop de artar, il poti bucura pe cel mic cu diverse gustari facute acasa. Fiecare zi te asteapta cu ceva nou si bun!
Aceste idei de retete au fost preluate de pe site-ul The Bump si apartin site-ului culinar Weelicious.
- Clatite delicioase
Ingrediente:
- 1/3 ceasca cu zahar
- 1 ou
- 1 ceasca cu lapte batut
- 1 lingura cu ulei
- 1 ceasca cu Mix pentru clatite (de exemplu, de la Dr. Oetker).
Mod de preparare:
Amesteca, intr-un bol mai mare, oul cu laptele batut, cu uleiul si cu zaharul. Adauga ceasca cu mix pentru clatite si amesteca intreaga compozitie. Pune la foc o tigaie medie sau mare, apoi adauga uleiul in tigaie. Se pun cateva linguri din amestec, in tigaie, pentru a se forma mai multe clatite. Se lasa aproximativ doua minute sa se prajeasca, apoi se intoarce pe partea cealalta, lasandu-se un minut la prajit.
In cazul in care nu ai lapte batut, poti adauga o lingura cu otet sau cu suc de lamaie la o ceasca cu lapte.
Citeste si 8 alimente la care sa te mai gandesti inainte sa-i faci pachet copilului
- Chiftelute din spanac
Ingrediente:
- Spanac inghetat
- 1 ceasca cu branza Ricotta
- 2/3 ceasca cu parmesan ras
- 2 linguri cu parmesan ras pentru servire
- 1 galbenus de ou
- 2 linguri cu faina.
Mod de preparare:
Dezgheata si stoarce spanacul. Pune toate ingredientele intr-un bol si amesteca-le pana cand se incorporeaza cu totul. Poti avea putina faina pe maini astfel incat atunci cand amesteci aluatul cu mana sa nu ti se lipeasca. Cu o lingura, ia prima portie de aluat si pune-o in palme. Roteste-o pana cand se face ca o chifteluta rotunda. Pune intr-o oala apa, iar apoi adauga chiftelutele si lasa-le sa fiarba timp de trei minute sau pana cand acestea ies la suprafata. Dupa ce acestea au fiert, scurge-le de apa si asaza-le intr-un bol. Presara parmezan peste preparat, lasa-l la racit si serveste-l.
- Clatite cu cartofi
Ingrediente:
- 2 cesti cu piure de cartofi
- ¼ ceasca cu parmezan ras
- 1 ou batut
- 7 linguri cu faina
- Unt sau ulei pentru ungerea tavii.
Mod de preparare:
Pune intr-un bol piureul de cartofi, branza, oul si trei linguri cu faina si amesteca-le. Cu o lingura, vei lua o portie din acest aluat si o vei presa astfel incat sa arate ca o chiftea plata. Celelalte patru linguri de faina rastoarn-o pe o tava. Acum, vei da chiftelele prin faina. Intr-o tava medie sau mare, se va incalzi un strat subtire de ulei. Prajeste clatitele cu cartofi, timp de trei minute, pe fiecare parte. Se pot servi simple sau ca o garnitura.
Citeste si Ne jucam si invatam sa mancam sanatos
- Supa-crema de morcovi si conopida
Ingrediente:
- 1 lingura cu ulei de masline
- 1 ceapa mica, tocata
- 5 cesti cu apa fierbinte
- 2 linguri cu bulion
- 1 conopida, taiata in bucatele
- 8 morcovi potriviti, curatati si taiati in bucati
- 1 varf de lingurita cu un condiment, cum ar fi curry
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita cu sare.
Mod de preparare:
Incalzeste o cratita unde vei cali ceapa tocata timp de trei minute sau pana cand devine moale. Dizolva bulionul in apa si adaug-o peste ceapa. Pune celelalte ingrediente ramase peste ceapa calita si amesteca-le. Acopera cratita cu un capac si lasa-le sa fiarba la foc mic timp de 15 sau 20 de minute pana cand toate ingredientele sunt fierte si potrivite pentru blender. Dupa ce s-au fiert, adauga-le intr-un blender pana cand obtii o supa-crema de morcovi si conopida.
- Sticks-uri din paine prajita
Ingrediente:
- 2 oua
- ½ ceasca cu lapte de orez sau de migdale
- ½ lingurita cu scortisoara
- 2 lingurite cu miere
- 1 varf de sare
- 5 felii de paine, taiate in sticks-uri
- 1 lingura cu unt.
Mod de preparare:
Intr-un bol adanc, amesteca ouale, scortisoara, laptele, mierea si sarea pana cand se incorporeaza fiecare ingredient. Poti da sticks-urile de paine prin aceasta compozitie, asigurandu-te ca fiecare parte este acoperita cu amestec. Pune untul intr-o cratita si adauga sticks-urile. Lasa-le sa se prajeasca, pe fiecare parte, timp de trei minute pana cand devin aurii. Serveste-le cu miere sau cu sirop de artar.
Citeste si Ce mancam cand plecam in vacanta cu cei mici
Autor: Andreea Borcila