112.809 de absolventi de clasa a VIII-a, care au completat fisa de inscriere, au fost repartizati computerizat in invatamantul liceal de stat, a anuntat Ministerul Educatiei Nationale, precizand ca au fost repartizati 98,5% din numarul total de candidati inscrisi.
“Dintre cei 114.115 elevi care au completat fise de inscriere, au fost repartizati 112.809 elevi (98,85%), in functie de una dintre optiunile exprimate. Numarul total de optiuni selectate de catre candidati a fost de 1.660.253, ceea ce conduce la o medie de 14 optiuni/elev”, se arata in comunicatul de presa remis MEDIAFAX de Ministerul Educatiei Nationale.
Vezi si Rezultate finale Evaluare Nationala: Mai multi elevi cu medii peste 5 si 345 de note de 10
Primele cinci specializari la nivel national in functie de ultima medie de admitere sunt: Colegiul National „Sfantul Sava” din Bucuresti: Matematica-informatica – ultima medie de admitere – 9,91, Colegiul National „Mircea Cel Batran” din Constanta: Matematica-informatica – ultima medie de admitere – 9,85, Colegiul National „Fratii Buzesti” Craiova: Stiintele naturii – ultima medie de admitere – 9,85, Colegiul National „Sfantul Sava” din Bucuresti: Stiintele naturii – ultima medie de admitere – 9,84.
Primele 5 licee la nivel national, ordonate dupa cele mai mari medii de admitere, sunt urmatoarele: Colegiul National „Sfantul Sava” din Bucuresti: 9,61 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere, Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti: 9,57 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere, Colegiul National „Gheorghe Lazar” din Bucuresti: 9,50 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere, Colegiul National „Emil Racovita” din Cluj-Napoca: 9,45 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere, Colegiul National „Mihai Viteazul” din Bucuresti: 9,45 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere.
Ministerul Educatiei Nationale precizeaza ca 1306 elevi nu au putut fi repartizati, deoarece nu au completat suficiente optiuni care sa le permita incadrarea intr-o unitate de invatamant liceal. Acestia vor intra fie in etapa de solutionare a cazurilor speciale (16-18 iulie), fie in a doua etapa a repartizarii, programata in data de 7 septembrie, alaturi de absolventii clasei a VIII-a care nu au participat in aceasta etapa, care nu s-au inscris sau care nu au avut situatia scolara incheiata inainte de aceasta etapa.
“Conform calendarului admiterii in invatamantul liceal de stat, in perioada 10 – 13 iulie candidatii vor depune dosarele de inscriere la secretariatele liceelor in care au fost admisi. In perioada 16-18 iulie, comisia judeteana de admitere va rezolva toate cazurile speciale aparute dupa etapa de repartizare computerizata, dar si situatiile candidatilor care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen si ale candidatilor care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizati computerizat”, se mai arata in comunicat.
Sursa citata mai precizeaza ca in etapele premergatoare repartizarii computerizate, au fost admisi in invatamantul liceal de stat, conform reglementarilor in vigoare, 12.014 elevi la specializari vocationale (dintre care 600 de elevi in invatamantul militar), 1.933 de elevi pe locurile speciale rezervate candidatilor de etnie roma si 863 de elevi in invatamantul special. Alti 17.756 de elevi s-au inscris pentru invatamantul profesional.
Vezi si Eleva dintr-un sat din Alba, 10 la Evaluarea Nationala fara sa ia ore particulare
Sursa: Mediafax