Copil de 9 ani in coma alcoolica, gasit inconstient pe un camp

Un copil in varsta de noua ani din orasul Flamanzi, judetul Botosani, a ajuns in coma alcoolica la spital, dupa ce a fost gasit inconstient pe camp. In acest caz au fost declansate mai multe anchete.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani si politistii de la Inspectoratul de Politie Botosani au declansat doua anchete dupa ce un copil de noua ani a ajuns in coma alcoolica la spital. Incidentul a avut loc duminica seara, copilul fiind preluat si internat in sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean Mavromati din Botosani, in stare grava.

Medicii au stabilit, in urma examinarilor toxicologice, ca minorul consumase alcool. In acest caz Inspectoratul de Politie Botosani a inceput o ancheta pentru a stabili cum s-a petrecut incidentul.

“Copilul este internat in spital. Facem verificari pentru stabilirea imprejurarilor in care s-a petrecut incidentul si asteptam rezultatele anchetei declansate de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, care urmeaza sa stabileasca si ce masuri trebuie luate in acest caz”, a declarat pentru MEDIAFAX purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Botosani, Maria Carp.

La randul lor, reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani spun ca nu au primit inca o informare oficiala din partea spitalului legata de situatia copilului, insa s-au autosesizat si au inceput verificarile in teren.

“Cu privire la acest caz, noi ne-am autosesizat. Nu am primit deocamdata o sesizare de la Spitalul de Copii si urmeaza sa facem demersurile de identificare a copilului si a familiei pentru a se efectua mai departe evaluarea si a se stabili daca acest copil se afla in situatie de risc si daca se impune instituirea unei masuri de protectie”, a declarat pentru MEDIAFAX Mirela Damian, asistent social in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani.

Vezi si Trei frati de 3,4 si 8 ani, in coma alcoolica dupa ce au mancat visine din visinata

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here