Bebelușii reacționează la gust și miros încă din uter, potrivit unui studiu recent.
Oamenii de știință au înregistrat primele dovezi concrete că bebelușii reacționează diferit la mirosurile și gusturile pe care le simt în timp ce se află în burtică, urmărindu-se expresiile faciale ale micuților.
La studiu au participat 100 de femei însărcinate, cărora li s-au efectuat scanări cu ultrasunete 4D pentru a vedea cum reacții au avut fetușii din burtică după ce au fost expuși la aromele alimentelor consumate de mamele lor.
Studiul a fost condus de Laboratorul de Cercetare Fetală și Neonatală de la Universitatea Durham, Marea Britanie.
Cercetătorii au urmărit modul în care bebelușii au reacționat în uter fie la aromele de morcov, fie la aromele de varză kale în scurt timp după ce aromele au fost consummate de mame.
Bebelușii expuși la morcov au prezentat mai multe răspunsuri de tipul„față zîmbitoare”, în timp ce cei expuși la varză kale au arătat mai multe răspunsuri „față de plâns”.
Descoperirile cercetătorilor ar putea ajuta la înțelegerea dezvoltării receptorilor umani ai gustului și mirosului.
Cercetătorii cred, de asemenea, că ceea ce mănâncă femeile însărcinate ar putea influența preferințele gustative ale bebelușilor după naștere și ar putea avea implicații pentru stabilirea unor obiceiuri alimentare sănătoase.
„Credem că această expunere repetată la anumite arome înainte de naștere ar putea ajuta la stabilirea preferințelor alimentare după naștere, ceea ce ar putea fi important atunci când ne gândim la mesajele legate de alimentația sănătoasă și la potențialul de a evita acele ”mofturi culinare” atunci când se începe diversificarea” a spus Beyza Ustun, autorul acestei cercetări.
Studiul a fost publicat în revista Psychological Science.
[…] Source link […]