Ceaiuri recomandate in cazul colicilor la bebelus

Colicile sugarului apar in primele luni de viata si se manifesta prin stari de agitatie si plans, cauzate de balonare si disconfort intestinal. Colicile nu trebuie sa te ingrijoreze, estimativ, unul din trei copii sufera de ele. Trebuie sa stii ca nu au legatura cu foamea, ci cu durerea cauzata de balonare, iar tipetele îngrozitoare si crizele de plans pe care le genereaza sunt diferite de plansul normal al bebelusului.

Intr-adevar dupa masa colicile se manifesta mai accentuat, iar cel mai adesea în a doua parte a zilei, pana seara tarziu, cand bebe tipa, da din picioruse, strange pumnii si se crispeaza de durere. Cel mai adesea mamele maseaza usor burtica micutului si pune comprese calde pe abdomen. Înainte de masaj, îi poti unge pielea cu o lingurita de ulei cald de masline sau de jojoba pe care sa îl combii cu o picatura de ulei de maghiran, romanita sau o planta aromata. Aceste uleiuri degaja si ele vapori care calmeaza, odata inhalati, si au acelasi efect de relaxare a stomacului si intestinelor încordate ale bebelusilor.

Un masaj care e bine de facut zilnic. Exista si siropele pe care medicii le recomanda împotriva colicilor, dar la fel de bune sunt cele de plante si mai ales ceaiurile în calmarea colicilor. La fel de important este ca micutul sa fie leganat pentru a se linisti simtindu-se in siguranta. La capitolul ceaiuri, la farmacie si magazinele plafar exista ceaiuri speciale pentru bebelusi, facute din amestecuri de plante care au efect de calmare a colicilor.

Cele mai cunoscute plante care intra în alcatuirea acestor ceaiuri se numara teiul, musetelul, extract uscat din seminte de fenicul, extract uscat din frunze de roinita, anasonul, ghimbirul, menta. Inainte de a fi hranit bebelusului i se pot da mici ingitituri din ceaiuri de plante, dar bineinteles tot la recomadarea medicului. Alte combinatii pot fi: musetel, lemn dulce, cimbru, menta si anason sau flori de musetel, fructe de fenicul, fructe de chimion, menta.

Amestecul de plante are o actiune sedativa usoara, un efect anti-spastic, de relaxare a musculaturii intestinale, deci antispastic, si un carminativ, de asemenea inhiba fermentatia si favorizeaza evacuarea gazelor. Medicii recomanda ca pentru evitarea pe cat posibil a a cestor neplaceri, in cazul alaptarii, sa i se lase sugarului suficient timp pentru a bea laptele din san, si apoi un timp fara supt între mese ca laptele sa se digere si sa nu se amestece cu cel proaspat supt. si, bineînteles, dieta mamei e foarte importanta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here