Astazi am deschis frigiderul de 8 ori. Si asta doar pana la pranz. Nu, nu am luat chiar de fiecare data cate ceva din el, dar mereu deschideam si asteptam parca ceva interesant sa apara acolo (desi stiam exact ce pot sa gasesc in frigiderul nostru!). Partea si mai ciudata e ca am observat ca si sotul ii dadea tarcoale frigiderului. Apoi si copilul nostru de 5 ani a inceput sa faca exact acelasi lucru, initial ca sa ne copieze (probabil i se parea haios ce faceam noi, adultii), apoi pentru ca a descoperit ca poate rontai si el cate ceva. Si atunci mi-am dat seama ca trebuie sa intervin! Nu, nu am pus lacat la frigider si nici nu mi-am mutat biroul in bucatarie (ca sa-i monitorizez pe toti mai bine), ci am cautat sa inteleg de ce avem toti tendinta sa rontaim “ceva” in acesta perioada. Raspunsul este pe cat de simplu, pe atat de complicat: ne este greu sa gestionam stresul izolarii, precum si toate schimbarile aduse de pandemia de COVID-19. Si asa, rontaim. Si iarasi, rontaim.
Dar trebuie sa ne si oprim, sa ne facem un program de mese si de miscare, sa combinam corect alimentele si cel mai intelept ar fi sa ne lasam ghidati de specialisti.
Daca esti interesat sa afli mai multe despre cum sa mancam sanatos in vreme de criza si cum sa gestionam mai usor aceste vremuri grele, poti participa sambata, pe 25 aprilie, la ora 11, la un seminar live, cu Dr. Diana Voican (medic pediatru) si Ana Pantazescu (psihoterapeut). Gasesti aici mai multe detalii.
Iar marti, pe 28 aprilie, la ora 11 va fi prima editie SPUNE-MI CE AI IN FRIGIDER, CA SA ITI SPUN CE SA GATESTI – live, pe pagina Sanatos de mic – Nutritia Prescolarului. Dr. Diana Voican, medic pediatru, cu specializare in nutritie iti va putea recomanda ce meniuri sanatoase sa pregatesti cu ce ai prin frigider.
[…] Source link […]