Rulouri de pui cu spanac si cascaval

Nu mai stii ce sa ii gatesti copilului? Te-ai plictisit de retetele clasice pe care le tot repeti? Afla cum poti gati rulouri de pui cu spanac si cascaval!

Mod de preparare

Se curata spanacul apoi se spala foarte bine si se pune la fiert in apa cu sare timp de 15-20 minute. Se scurge spanacul de apa apoi se face piure prin pasare. Se adauga sare si piper dupa gust. Bucatile de carne se bat cu ciocanul de snitele, se sareaza si se pune piper dupa gust. Pe fiecare felie de pui se pune cate o jumatate de lingura de spanac si de cascaval. Pentru ca umplutura sa fie mai legata, poti sa amesteci spanacul cu cascavalul, apoi felia se ruleaza si se prinde cu o scobitoare. Se asaza bucatile intr-o tava unsa cu unt, se toarna peste ele supa pregatita din cubul concentrat, apoi se pune totul la cuptor si se lasa circa 50 de minute pana se rumenesc rulourile. De preferat ca rulourile sa fie servite calde, cu garnitura de piure de cartofi, cartofi taranesti sau crochete de cascaval.

Grasimile benefice

Potrivit unor studii efectuate la Universitatea Georgetown din Statele Unite, alimentatia necorespunzatoare din timpul sarcinii poate mari riscul de cancer la copii si nepoti. Riscul asociat consumului de grasimi, in special al produselor care contin acizi omega 6, poate fi transmis de la o generatie la alta, chiar daca nepotul, de exemplu, nu se atinge de astfel de mancare. Oamenii de stiinta sunt de parere ca, luand in considerare obisnuintele alimentare ale americanilor – si nu numai – rezultatele ar fi similare si la oameni. Totusi, acest lucru nu inseamna ca grasimea cauzeaza cancer. Multe grasimi sunt chiar benefice pentru organism. Acizii omega 6 sunt esentiali pentru dieta, insa situatia trebuie echilibrata prin consumul de alimente bogate in omega 3, rata intre cele doua fiind, in situatia ideala, intre 4 la 1 si 1 la 1. in dieta omului de rand, aceasta este de 16 la 1, fiind si cauza pentru alte probleme de sanatate, cum ar fi depresia, infertilitatea sau bolile de inima.

Trucuri

Pentru a curata mai bine rosiile de pielite, cufunda-le un minut in apa clocotita. Daca te grabesti cu servitul cafelei, adauga imediat ce ai fiert-o cateva picaturi de apa foarte rece si zatul se va lasa la fund. Verdeata isi va reface aspectul proaspat, daca se va aseza in apa rece cu putin otet. Legumele murate dintr-un vas descoperit se vor acoperi cu hrean tocat, iar astfel vor fi ferite de mucegai si le va reface gustul. Daca carnea este tare, o poti fragezi, adaugand in apa in care fierbe un varf de cutit de bicarbonat de sodiu. Carnea congelata nu se decongeleaza decat la temperatura camerei sau in cuptorul cu microunde.

Alimentele si comportamentul uman

Alimentatia sanatoasa ar putea fi „reteta pentru pace”, arata cercetatorii americani, care au constatat ca un regim alimentar bazat pe legume, fructe si cerealele integrale poate sa reduca agresivitatea. Profesorii de la o scoala americana in care existau multi copii cu probleme de comportament, au ramas uimiti cand au observat ca dupa ce au fost eliminate automatele cu dulciuri si snacks-uri si au fost introduse legumele si fructele, cei mici au inceput sa se cuminteasca. Profesorii spuneau ca rata conflictelor violente a scazut foarte mult, copiii nu mai murdareau peste tot si nu mai este nevoie de agenti de securitate. Unii nutritionisti s-au aratat sceptici dar altii au fost de parere ca alimentatia poate avea un rol important in modul in care functioneaza creierul, implicit si asupra comportamentului. Creierul utilizeaza aproape 20% din energie, iar pentru a-i oferi aceasta energie i se pot oferi nutrienti, vitamine, minerale sau acizi grasi. intrebarea nutritionistilor pare a fi: care sunt consecintele atunci cand oamenii mananca doar alimente nesanatoase. Unii spun ca mancarea afecteaza si modul in care ne comportam.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here