Tocanita de galbiori este un preparat gustos si care se prepara destul de repere. Iti recomandam mancarea aceasta in special acum, in postul Pastelui. In functie de preferintele tale se serveste atat calda, cat si rece; ca atare sau ca garnitura la preparate din legume.
Citeste si Reteta zilei: ciuperci la tigaie cu usturoi
Ingrediente:
- 1 kg galbiori
- 250 ml vin alb
- 1 lingura otet de mere
- 3 cepe
- 75 ml ulei
- 1 varf de cutit nucsoara
- 1 lingura rasa coriandru macinat
- sare
- piper
Mod de preparare: Curatati ceapa, spalati-o si tocati-o marunt. Incingeti intr-o tigaie mai mare uleiul si adugati ceapa tocata. Caliti-l la foc mic timp de doua, trei minute, apoi puneti ciupercile.
Adaugati coriandrul si nucsoara, sare si piper dupa gust si lasati sa se caleasca inabusit, la foc potrivit, pana cand se evapora aproape toata zeama lasata de ciuperci.
In acest moment, adaugati vinul si lasati preparatul la foc potrivit, in vas acoperit in primele zece minute, apoi descoperit, pana cand scade tot lichidul.
Puteti servi tocanita de galbiori calda sau rece, propriu-zis sau ca garnitura la preparate din legume (sau carne).
Citeste si Reteta zilei: Ciuperci pane
Galbiorii au o valoare alimentara foarte mare. Sunt foarte cautati pentru ca sunt tare gustosi si se preteaza la diferite modalitati de preparare. Se pot conserva in sare, se usuca, se mureaza, alaturi de alte legume. Daca se usuca si se faramiteaza se obtine un praf concentrat foarte aromat si gustos, care se poate adauga in diferite preparate culinare sau in mancaruri de ciuperci pentru a le potenta gustul.
Autor: Andreea Borcila