Englezii ii spun Quiche si au tot felul de combinatii gustoase, atunci cand este vorba despre acest fel de mancare. Noi, romanii, ii spunem tarta si ne putem lauda, din plin, la capitolul de idei de tarte. Astazi poti descoperi o reteta grozava de tarta de mazare cu branza.
Citeste si: Reteta zilei: focaccia pufoasa cu ierburi aromate
Ingrediente pentru aluat:
- 250 g faina
- 125 g unt
- 1 ou
- 1 lingurita rasa de zahar
- 1 lingurita rasa de sare
Ingrediente pentru umplutura:
- 250 g branza de vaci
- 2 oua
- 2 cesti de mazare proaspata
- 200 g sunca (optional)
- 100 g cascaval
- 4 catei de usutori
- patrunjel
- cimbru
- 2 linguri de ulei de masline
- sare
- piper.
Citeste si: Reteta zilei: un alt fel de cartofi prajiti pentru copii
Magia din bucatarie:
- Pentru inceput se pregateste aluatul. Se cerne faina intr-un castron si se adauga untul taiat cubulete. Se prezara zaharul si sarea pe margine, iar in mijlocul gramezii de faina se sparge oul.
- Se framanta pana rezulta un aluat omogen, nelipicios. Se formeaza o bila si se inveleste in folie alimentara. Se pune bila de aluat la frigider, 30 de minute.
- Se intinde apoi aluatul pe masa data cu faina. Se decupeaza un cerc cat fundul tavii si se asaza apoi in tava unsa cu unt. Din aluatul ramas se formeaza un sul care se va pune pe maginea tavii. Se aplatizeaza apoi sulul si se formeaza astfel marginea tartei.
- Se da tava la cuptor, la foc potrivit pentru 10 minute.
- Intre timp, se pregateste umplutura. Se pune mazarea la fiert in apa cu sare, timp de 10 minute. Se scurge apoi apa si se adauga usturoiul pisat, patrunjelul si cimbrul, toate tocate marunt.
- Se mixeaza ouale, apoi se adauga branza si se amesteca pana se omogenizeaza. Daca este nevoie, se poate adauga 1 lingura de smantana. Se adauga apoi cele 2 linguri de ulei, cascavalul ras, sunca taiata cubulete (optional) si mazarea. Se potriveste cu sare si piper, si se pune apoi in tava peste aluatul precopt.
- Se niveleaza si se da la cuptor la foc potrivit, timp de 30-40 de minute.
- Se lasa putin sa se raceasca si apoi se taie felii.
Pofta buna!
Autor: Inga Stoian
Citeste si: Reteta zilei: Triunghiuri cu branza pentru pitici voinici