Daca ai la indemana cateva rosii gustoase de gradina, atunci iti sugeram sa incerci reteta de supa de rosii cu orez. Afla aici cum sa o pregatesti.
Citeste si: Reteta zilei: Bors de sfecla sau bors “rosu”
Ingrediente:
- 500 ml apa
- 1 ceapa mica
- un morcov de marime potrivita
- 4 rosii mari
- 1 ardei gras
- 1 lingura orez
- Cateva fire de patrunjel
Citeste si: Reteta zilei: supa crema de telina
Magia din bucatarie:
1. Legumele se spala bine, se curata de coaja si se pun la fiert intregi (fara rosii), in apa rece.
2. Dupa ce s-au inmuiat legumele se adauga rosiile.
3. Dupa ce s-au inmuiat si rosiile, legumele se scot din apa.
4. Ceapa se scoate si se arunca. Rosiile se curata de coaja si se paseaza impreuna cu toate celelalte legume.
5. Pasta obtinuta din legumele pasate se rastoarna peste apa din oala si se pune din nou la fiert, impreuna cu orezul ales si spalat in prealabil, pentru inca 10-15 minute pana fierbe si orezul.
6. Dupa ce se opreste focul, se adauga patrunjelul tocat fin.
Retine: Rosiile sunt o importanta sursa de antioxidanti necesari organismului nostru, precum vitaminele A, C si licopenul (previne aparitia cancerului). Este bine de stiut ca licopenul este solubil in grasimi, facand ca acesta sa fie mai bine absorbit atunci cand este consumat impreuna cu grasimi.
Pentru bebelusi, rosiile coapte si pasate (fara coaja si seminte), impreuna cu carnita de pui sunt o mancare delicioasa.
Rosiile au un continut bogat de apa, fibre, acizi organici, minerale precum calciu, magneziu, fier, potasiu si fier , oligoelemente (zinc, cupru, cor, iod), vitamine (B1, B2, B6, PP, E, K) si nu contin colesterol.
Stiai ca… pentru ca rosiile sa se pastreze proaspete mai mult timp, este bine sa le depozitezi cu codita in jos?
Citeste si Reteta zilei : supa de linte verde