Supa e perfecta in orice anotimp. Este unul dintre felurile de mancare care ii aduce organismului multe elemente nutritive. Se gateste usor si rapid, cu legume si chiar carne, asigurand hidratarea optima a organismului si este potrivita pentru intreaga familie. Afla aici reteta simpla de supa de curcan cu radacinoase.
Carnea de curcan are un continut nutritiv special, iar acest lucru o face sa fie un aliment indicat in meniul copiilor. Curcanul este o pasare pretentioasa care are, la randul sau, nevoie de un stil de viata sanatos. De aceea, pentru a bifa și la capitolul calitate, trebuie acordata o foarte mare atentie modului in care curcanii sunt crescuti.
Pentru ca este saraca in grasimi, carnea de curcan se poate adapta oricărei diete: de la cele pentru slabit, la cele de mentinere, in alimentatia copiilor, in patologiile digestive si in dietele de crutare digestiva.
Citeste si: Reteta zilei: supa crema de telina
Ingrediente:
- 300 g piept de curcan,
- 1 morcov,
- 1 pastarnac,
- 1 radacina de patrunjel,
- o jumatate de telina,
- cateva pastai de fasole verde,
- 1 lingura de orez,
- frunze de patrunjel,
- un praf de sare.
Citeste si: Reteta zilei: un alt fel de cartofi prajiti pentru copii
Mod de preparare:
Radacinoasele se spala, se curata si se taie cubulete. Pieptul de curcan se curata de piele, se spala si se taie tot cubulete, mai mari insa decat zarzavaturile.
Se pune intai carnea la fiert, cu un praf de sare, iar cand da in clocot, se inlatura spuma formata si se lasa la fiert pana cand incepe carnea sa se inmoaie.
Apoi se adauga radacinoasele, orezul, putina sare dupa gust si se lasa sa fiarba bine, pana cand carnea este moale si bine preparata.
Supa se serveste calduta, cu patrunjel tocat si merge de minune cu focaccia pufoasa cu ierburi aromate.
Retine: Pentru a-si pastra elementele nutritive, supa trebuie consumata in cel mult doua zile de la data prepararii, timp in care este pastrata in frigider.
Pofta buna!
Citeste si: Reteta zilei: focaccia pufoasa cu ierburi aromate