Rețeta zilei: sărățele cu chimen

Sursa: youtube

Pentru astăzi avem pentru tine o idee de gustare perfectă! Știi la ce ne-am gândit să-ți propunem? La rețeta de sărățele cu chimen, gustul copilăriei. Iată de ce ai nevoie și cum se prepară.

Ingrediente:

  • 300 g făină
  • 250 g de unt
  • un gălbenuș de ou , sare
  • 10 g drojdie
  • 100 g smântână
  • sare, după gust
  • 2-3 lingurițe de chimen
  • cașcaval ras

Mod de preparare: 

Se amestecă făina cu untul într-un bol mare, până când se obține o compoziție nisipoasă, âse adaugă sarea, drojdia lichefiată, smântâna și se frământă totul bine până iese un aluat închegat, omogen, care ”pufăie” ușor (se mai adaugă un pic de făină, dacă este nevoie). Se face o bilă mare în bol și se acoperă pentru o jumătate de oră cu un prosop.

Se întinde aluatul în foaie de un centimetru grosime, se unge cu ou, se presară cașcaval ras, foarte puțină sare și chimen, după gust.

Cu ajutorul rolei de patiserie sau cuțitul taie fâșii de un centimetru lățime pe 10 cm lungime.

Așează fâșiile pe o tavă, pe care ai pus hârtie de copt, și pune în cuptprul bine încinsla 180 de grade C pentru aproximativ 15-20 de minute.

Când sunt rumenite și crocante, așează-le pe un platou să se răcorească.

Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here