Daca iti place curry-ul, atunci cu siguranta te va cuceri aceasta reteta! Afla aici cum sa prepari pui in sos de iaurt si curry. Pur si simplu, DE-LI-CIOS!
Citeste si: Reteta zilei: Pui cu unt si usturoi
INGREDIENTE:
- 3 bucati piept de pui (800g);
- 200 ml kefir;
- 400 ml iaurt;
- 50 ml ulei de masline;
- 3 catei de usturoi;
- 1 lingurita ardei iute tocat;
- Sare, piper dupa gust;
- 1-2 lingurite Curry;
- Ulei
MOD DE PREPARARE:
- Pieptul de pui se taie in doua pe lung, se spala si se usuca cu servetele de hartie. Se curata usturoiul si se da pe o razatoare fina. Intr-un bol se pun toate ingredientele, se amesteca sa se omogenizeze si se pune carnea in acest sos, apoi la frigider timp de vreo 3 ore. Ideal ar fi sa se lase de pe o zi pe alta.
- Cand se scoate carnea, se curata putin de sos si se rumeneste in tigaie, pe ambele parti, in putin ulei de masline. Ideal ar fi sa se foloseasca o tigaie in care sa incapa toata carnea odata, altfel la tura a doua se va carameliza sosul.
- Se pune toata carnea intr-un vas de sticla termorezistenta, se toarna sosul deasupra si se pune in cuptorul incalzit 20 de minute. Pana s-a copt carnea, se face garnitura.
- Se fierbe o cana de orez cu putin curry, pana a scazut toata apa si a fost fiert orezul, apoi se amesteca cu doua linguri de cascaval ras pe o razatoare fina.
- Se pune orezul in forme de inghetata unse cu ulei, pentru a-i da forma. Se fierb la aburi 2 morcovi taiati cuburi si amestecati cu doi ardei rosii taiati tot cuburi.
- Dupa ce s-au fiert, se adauga o cutie de 400 g mazare si porumb dulce si se incalzeste tot amestecul.
S-ar putea sa-ti placa si: Reteta zilei: Piept de pui mediteranean, pentru o cina usoara si sanatoasa
[…] Citeste si: Reteta zilei: Pui in sos de iaurt si curry […]