Reteta zilei: Placinta cu branza si stafide

Imagine de Andrey Cojocaru de la Pixabay

Noua ne plac placintele! De toate felurile, dar preferata noastra, de departe, este placinta cu branza si stafide! Uneori mai glumim intre noi, ca am fi „placintari”. Daca si tu spui „la placinte, inainte!”, atunci aceasta reteta o sa te cucereasca. Iata de ce ai nevoie si cum se prepara!

Ingrediente:

  •  1 pachet de foi de placinte
  • 800 g  branza de vaci
  • 80 g zahar
  • 50 g stafide
  • 5 oua medii
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Un varf de scortisoara

Mod de preparare:

  1. Branza se amesteca cu ouale, zaharul, scortisoara, stafidele si zaharul vanilat.
  2. Unge tava cu ulei, pune cam 3-4 foi de placinta, peste care torni compozitia cu branza, apoi iarasi 3-4 foi de placinta, iarasi compozitie de branza, apoi inca 3-4 foi de placinta.
  3. Ungi bine foaia de deasupra cu un ou batut, apoi bagi placinta la cuptor pentru cam 30 de minute, pana se rumeneste frumos.
  4. Cand e gata, o scotin cuptor si o lasi sa se raceasca un pic, apoi o tai in ce forme iti doresti.

Se serveste atat calda, cat si rece, si poti presara si putin zahar vanilat deasupra.

Pota mare!

***Branza de vaci este foarte bogata in calciu, nu contine conservanti, si reprezinta unul dintre cele mai apreciate gusturi, in randul celor mici.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here