Reteta zilei: Pastrav cu legume la cuptor

Am fost la munte la o pastravarie, am mancat cel mai gustos pastrav cu legume la cuptor, am petrecut frumos alaturi de cei dragi, iar astazi iti ofer reteta, astfel incat sa poti prepara acest fel de mancare si acasa. Afla aici de ce ai nevoie si cum se prepara.

Citeste si: Reteta zilei: chiftelute cu somon

Ingrediente: 

  • 2 pastravi proaspeti de marime medie
  • zeama de la 1 lamaie
  • 100 g ciuperci asortate
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel mic
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 6-7 buchetele broccoli
  • ierburi aromatice (salvie, rozmarin)
  • 1 rosie
  • 100 ml de vin alb
  • 3 felii lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

Citeste si: Reteta zilei: Peste pane pe gustul copiilor mei

Magia din bucatarie: 

  1. Se curata si se spala pestele. Legumele se spala si ele si se taie rondele, ciupercile se pun intregi.
  2. Intr-o tava de yena se asaza pestele, se stropeste cu zeama de lamaie si ulei. Se pun o parte din legume si doua felii de lamaie in burta pestilor. Restul se imprastie uniform in tava pe langa pesti. Se presara condimente speciale pentru peste (salvie, rozmarin). Se pune si pe suprafata pestilor cate o felie de lamaie si rondele de rosii, apoi in final, verdeata taiata marunt.
  3. Se stropeste totul cu vin, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul incins in prealabil la 200 grade C, timp de aproximativ 20 de minute.
  4. Se indeparteaza folia si se mai lasa la cuptor 10 minute pentru a se rumeni.

Citeste si: Reteta zilei: Somon la tigaie cu spanac sote, deliciu pentru parinti

Stiai ca…

Ciupercile sunt prezente in sortimente diferite si pot fi consumate in multe feluri, avand continut scazut de grasimi. Sunt sensibile la lumina si temperaturi ridicate. Primele ciuperci cultivate au fost champignon de Paris, care erau crescute in pesterile umplute cu ingrasamant animal, din jurul orasului.

Ciupercile au fost considerate de-a lungul istoriei o delicatesa. In prezent, exista cateva tipuri in Europa sau Asia, cum ar fi morel sau matsutake, a caror prezenta in meniu este un rasfat prin excelenta.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here