Reteta zilei: Pastrama de pui la cuptor, cu sfecla rosie

Astazi va fi vorba despre pastrama de pui la cuptor alaturi de sfecla rosie si telina, o reteta potrivita pentru intreaga familie! Stiati ca cercetarile medicale au demonstrat ca sucul de sfecla rosie curata sangele, blocheaza dezvoltarea tumorilor si detoxifica ficatul?

Ingrediente:

  • 500 g pastrama de pui
  • 400 g telina
  • 300 g sfecla rosie fiarta
  • 1 ceapa rosie
  • 50 ml ulei
  • 250 ml supa de pui
  • 1 lingurita rasa cu seminte de coriandru macinate
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Taiati pastrama de pui in feliute si prajiti-o in ulei pana cand se rumeneste putin. Curatati telina, spalati-o, taiati-o in feliute subtiri. Fierbeti feliutele de telina cinci, sase minute. Curatati ceapa, spalati-o, taiati-o marunt si caliti-o timp de un minut sau doua in ulei, apoi puneti-o intr-un strat uniform intr-un vas ceramic.

Citeste si Reteta zilei: Pui in stil chinezesc

Peste ceapa puneti feliile de pastrama si peste acestea puneti feliile subtiri de sfecla rosie. Acoperiti cu feliile de telina si turnati deasupra supa de pui. Presarati cu coriandru macinat, potriviti de sare si piper si puneti vasul in cuptorul incins. Coaceti la foc potrivit timp de 30 de minute, apoi serviti preparatul cald presarat cu marar tocat marunt.

Ce nu stiai despre sfecla?

Sfecla cruda este un remediu foarte puternic care ajuta la tratarea cancerului, anemiei, leucemiei. Pentru ca gustul ei nu este foarte placut, sfecla se poate asocia cu morcov, patrunjel si pastarnac date pe razatoare.

Citeste si Reteta zilei: Pui cu ciuperci si rosii

Cum se prepara pastrama?

La un kg de carne aveti nevoie de 25 g sare, 3 g piper macinat, 1 g silitra – optional – (azotat de potasiu care pastreaza culoarea carnii), 2 g zahar, 5 g boia, 3 g coriandru macinat, 30 g usturoi zdrobit si 1 fir de cimbru.

Mod de preparare:

Carnea se va lua de pe oase, apoi toate ingredientele se vor amesteca. Bucatile de carne se vor freca pe toate partile cu acest amestec, apoi se vor aseza intr-un vas urmand sa rastorni, peste carne, restul de condimente care v-a mai ramas. Deasupra veti pune un fund de lemn peste care veti aseza greutati si veti lasa asa timp de cinci zile, la o temperatura de 18 – 20 de grade Celsius. In cazul in care nu ati dezosat, veti putea lasa carnea cel putin opt sau zece zile. Carnea se va scoate din vas, se va lega cu o sfoara la un capat si se va pune la fum cald pentru doua, trei zile lasand, ulterior, intr-un loc unde sa se zvante.

Citeste si Reteta zilei: Rulada din piept de pui

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here