Pastele fettuccine cu spanac si urda sunt o delicatesa fina si satioasa. Pofticiosii isi pot pregati in doar 25 de minute un pranz copios sau, de ce nu, o cina la care vor lua parte prietenii de familie. Petreceti o seara in stil italian si „rasfatati-va” papilele gustative atat cu pastele cu spanac si urda, cat si cu sosul „Quattro formaggi”!
Ingrediente:
- 500 g paste fettuccine
- 400 g spanac proaspat
- 200 g urda
- 1 ceapa mica
- 50 ml ulei de masline
- 50 g parmezan
- sare
- piper
Citeste si Reteta zilei: Paste ,,goale”
Mod de preparare:
Fierbeti pastele la foc potrivit conform indicatiilor de pe ambalaj. Curatati si spalati bine spanacul, scurgeti-l de apa si tocati-l mai mare. Curatati si spalati ceapa, tocati-o marunt si caliti-o un minut in uleiul de masline, la foc mic. Adaugati spanacul si dupa ce acesta s-a inmuiat, puneti urda. Potriviti de sare si piper si mai lasati la foc mic doua, trei minute. Puneti apoi pastele fierte si scurse de apa, adaugati trei, patru linguri din apa in care au fiert pastele si mai lasati doua, trei minute, la foc mic. Serviti fettuccinele fierbinti si presarati parmezan dat pe razatoarea mare.
Proprietatile urdei
Urda se obtine prin fierberea zerului ramas dupa obtinerea branzei dulci. Prin incalzirea zerului, urda se aduna intr-un conglomerat care se scoate intr-un tifon si se lasa la scurs. Astfel se obtine urda dulce. Daca se adauga sare in ea, se poate pastra mai mult la frigider. Urda este bogata in calciu, proteine, vitamine si este saraca in grasimi, de aceea este recomandata in curele de slabire. Urda dulce se poate folosi la retete de dulciuri si poate inlocui branza dulce de vaca. Cea sarata se foloseste la aperitive.
Citeste si Reteta zilei: Budinca delicioasa din paste
Bonus: sosul „Quattro formaggi”
Ingrediente:
- 50 g unt
- 60 g branza emmental
- 100 g branza gorgonzola
- 50 g cascaval de oaie
- 60 g branza de vaci
- 150 g smantana nefermentata (pentru frisca, dar neindulcita)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Topiti intr-o tigaie mare untul. Adaugati branza de vaci si celelalte branzeturi taiate cat mai marunt si lasati-le la foc mic amestecand din cand in cand pana ce se topesc. Puneti apoi in tigaie smantana, potriviti de sare si piper si mai lasati la foc mic inca doua, trei minute amestecand incontinuu. In acest sos puteti pune diferite tipuri de paste fierte si scurse bine de apa. Mai lasati sa dea in cateva clocote si puteti servi pastele.
Citeste si Reteta zilei: turte prajite cu urda sarata si branza de burduf