Ce zici de un peste gustos facut pe plita? Afla aici cum sa prepari rapid file de cod pe plita, cu sos de rosii.
Citeste si: Reteta zilei: Budinca din peste si branza Cheddar
Ingrediente:
- O bucata de file de cod
- 3 rosii (coapte bine)
- Un fir de praz
- 2-3 linguri de ulei de masline
- Un varf de cutit de sare
- Cateva frunze de patrunjel
Citeste si: Reteta zilei: chiftelute cu somon
Mod de preparare:
1. Pestele se curata si se spala, apoi se asaza pe un prosop de hartie.
2. Dupa ce s-a uscat bine, se presara peste un varf de cutit de sare.
3. Se incinge plita bine, la 200 grade C, se asaza pestele si se intoarce pe ambele parti, pana capata o culoare aurie.
4. Prazul se spala, se curata si se taie rondele, apoi se pregateste si el pe plita incinsa.
5. Rosiile se spala si se oparesc cateva minute in apa fierbinte, pentru a se putea decoji cu usurinta.
6. Din rosii se pregateste sucul de rosii (la blender).
7. Prazul rumenit pe plita se amesteca impreuna cu sucul de rosii si se pune aceasta compozitie la fiert, amestecandu-se continuu, pana se obtine un sos gros.
8. Pestele se pune pe platou si se toarna peste el sosul de rosii.
9. Se serveste cald, alaturi de o garnitura de legume.
Aceasta reteta este potrivita si pentru un bebelus de la 10 luni in sus.
Stiai ca…
Uleiul de masline are culoarea verzuie datorita continutului mare de clorofila? Este considerat un excelent protector al vaselor sanguine si al inimii, un antiinfectios cu rezultate eficiente, care ajuta si la reglarea comesterolului din sange.
In tarile mediteraneene, uleiul de masline este folosit in tratarea copiilor anemici, pentru revigorare.
Citeste si: Reteta zilei: Somon la tigaie cu spanac sote, deliciu pentru parinti
Autor: Inga Stoian