Reteta de astazi contine carne de vita in sos de branza. Se prepara rapid, si anume, in doar 35 de minute. Se stie faptul ca preparatele din carne de vita sunt suculente si fragede. Daca ai nevoie de o masa copioasa cubuletele de vita in sos de branza sunt potrivite.
Ingrediente:
- 600 g antricot de vita
- 200 g cascaval
- 150 g branza
- 200 g smantana
- 1 ceapa
- 2 radacini de patrunjel
- 7 linguri de ulei
- 1 lingurita hrean
- 3-4 frunze de salvie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeti in apa cu putina sare radacinile de patrunjel, apoi cu un blender faceti din ele un piure. Curatati carnea de pielite si tendoane, spalati-o, scurgeti-o bine de apa si taiati-o in cubulete cu latura de circa 2 cm.
Citeste si Reteta zilei: rasol de vita cu sos de portocale la cuptor
Prajiti cubuletele de antricot la foc mare in patru linguri de ulei pana cand se rumenesc bine pe toate partile.
Separat, puneti intr-o tigaie, in uleiul ramas, ceapa curatata, spalata si tocata marunt, piureul de patrunjel, hreanul si caliti-le trei, patru minute la foc mic. Adaugati branzeturile taiate in cubulete si, cand acestea s-au topit, puneti smantana.
Adaugati salvia, tocata marunt, puneti in sos cubuletele de vita prajite si mai lasati sosul sa dea in doua, trei clocote. Serviti preparatul cald.
Patrunjelul si hreanul
Inca din timpurile stravechi, barbatii au fost preocupati sa descopere un remediu care sa-i scoata din mahmureala de dupa betie. Grecii din vremea lui Pericle credeau orbeste in puterea patrunjelului care, spuneau ei, „alunga aburii betiei si spiritele necurate care se nasc din ea”.
Multi greci isi puneau pe cap coronite din ramuri de patrunjel si le tineau acolo in scop preventiv. Daca eroii din razboaie si campionii intrecerilor olimpice erau incununati cu frunze de maslini, iubitorii licorilor si petrecerilor bachice umblau impopotonati cu banalul patrunjel.
Hreanul este un puternic stimulent gastric fiind un excelent condiment al meselor bogate si cu multe grasimi. Este mai bogat in vitamina C decat lamaile sau portocalele. Pentru a prepara hrean proaspat, curatati doar cantitatea pe care vreti sa o folositi, radacina ramasa isi pastreaza astfel prospetimea si taria aromei.
Sosul de hrean poate fi folosit drept condiment la fripturi, carne de vita sau de caprioara, ori in combinatie cu pestele, in special cu scrumbiile, tonul sau sprotul afumat.
Pentru un gust mai bun, amestecati hrean proaspat ras cu smantana si cu mar ras.
Citeste si Reteta zilei: Cotlete de porc cu sos de rosii