Trebuia sa va scriu de mult despre aceasta reteta cu „alt fel de clatite”. Sunt delicioase, mai groase decat cele romanesti, mai pufoase si mai „aerate”, caci nu in zadar li se mai spune si „clatitele cu o mie de gauri”.
Se numesc, de fapt, clatite marocane, iar prima data le-am gustat la Paris si am fost foarte impresionata, de aceea am cautat reteta si am facut-o acasa. Iar cand a implinit copilul varsta de 1 an, am inceput sa-i fac si lui. Si concluzia a fost urmatoarea: ori e copilul mancacios, ori clatitele sunt mai mult decat delicioase. Afla aici cum se fac gustoasele clatite marocane.
Citeste si: Reteta zilei: cea mai buna turta dulce!
Ingrediente:
- 500 g gris fin
- o jumatate de litru de lapte caldut
- 150 ml de apa
- 3 galbenusuri de ou
- 40 g drojdie
Citeste si: Reteta zilei: tarta cu mere
Magia din bucatarie:
- Compozitia pentru clatitele marocane se pregateste foarte usor si anume, se amesteca toate ingredientele impreuna intr-un recipient adanc, pana se obtine o pasta groasa si putin fluida. Se lasa compozitia sa se odihneasca o jumatate de ora.
- Cu un polonic mic, special pentru clatite, se toarna aluatul intr-o tigaie cu teflon, neunsa cu unt, incalzita in prealabil.
- Pe foc mediu, se lasa clatita sa se coaca, pe o singura parte, pana cand aluatul face zeci de gauri. Este foarte important acest aspect deoarece aceasta este particularitatea clatitelor marocane. Se ia apoi clatita de pe foc, se asaza pe o farfurie, se unge cu unt sau cu dulceata, miere de albine sau iaurt cu fructe si se ruleaza.
La noi majoritatea clatitelor se mananca imediat cum sunt scoase din tigaie, dar acestea se pot pastra foarte bine si la frigider.
Pofta buna!
Autor: Inga Stoian
Citeste si: Reteta zilei: Triunghiuri cu branza pentru pitici voinici