,,Copiii cresc mari cu ciorbita cu galuste cum face bunica!” asta mi-a spus copilul, atunci cand a intrat pe usa dupa vacanta lui de o saptamana petrecuta la bunici. S-a pus sub tocul usii, mi-a intins creionul si astepta sa-l masor, sa vad si eu ca a mai crescut un centimetru. A crescut, asa e. Afla aici care este celebra ciorbita cu galuste „ca la bunica”.
Citeste si: Reteta zilei: Supa de curcan cu radacinoase
Ingrediente:
- 300 g carne de pasare
- 2 cartofi
- 1 morcov
- 1 radacina de pastarnac
- 1 radacina de patrunjel
- ¼ radacina de telina
- 1 fir de praz
- 1 ardei rosu
- 1 galbenus de ou
- cateva picaturi de ulei de masline
- 4 lingurite de gris
- leustean proaspat
- sare.
Citeste si: Reteta zilei: un alt fel de cartofi prajiti pentru copii
Magia din bucatarie:
- Carnea se spala, se taie bucati mai mici si se pune la fiert in apa cu putina sare, luandu-se spuma care se formeaza deasupra, ori de cate ori este nevoie.
- Legumele se spala, se curata de coaja si se toaca marunt (cubulete mici).
- Dupa ce carnea este fiarta bine, se scoate din zeama si se pune deoparte pe un platou, pe care-l acoperi.
- In supa de carne se pun la fiert legumele si se mai adauga, dupa gust, un varf de sare.
- In timp ce legumele fierb, se pregateste compozitia pentru galuste.
- Galbenusul de ou se freaca impreuna cu cateva picaturi de ulei de masline, dupa care se adauga grisul in ploaie, amestecandu-se bine pentru a nu se forma cocoloase.
- Cand legumele s-au fiert, se da focul mic si se pun incet-incet galustele in supa, cu o lingurita umezita.
- Se lasa pe foc pana fierb galustele, apoi se opreste focul si se adauga leusteanul tocat marunt.
Retine: Daca se obtine o compozitie prea tare pentru galuste, aceasta se poate subtia cu putina apa. Daca este prea moale, se mai adauga putin gris.
Pofta buna!
Autor: Inga Stoian
Citeste si: Reteta zilei: Triunghiuri cu branza pentru pitici voinici