Reteta zilei: Ciorba de vara, cu multe verdeturi

Gata, e vara, e timpul pentru minunata ciorba cu loboda, leurda, urzici, ceapa verde si leustean. Ciorba de vara, asa ii mai spunem noi, pentru ca este plina de verdeturi, usoara, poate fi servita atat calda, cat si rece, dar mai ales, este incredibil de gustoasa!

In timp ce ma uit la legaturile de verdeturi de pe masa cum ma asteapta sa le pregatesc si ma bucur de ce minunatie o sa savuram in curand, iti scriu repede reteta noastra simpla de ciorba de vara cu multe verdeturi. Afla aici de ce ai nevoie.

Citeste si: Reteta zilei: Supa de curcan cu radacinoase

Ingrediente:

  • 3-4 legaturi de loboda
  • 2-3 legaturi de leurda
  • 1 castron de urzici
  • 2 maini bune de spanac
  • O legatura de ceapa verde
  • Frunze de telina
  • Leustean
  • Patrunjel
  • Marar
  • Bors
  • 2 cartofi
  • O mana de orez (optional)
  • Bulion

Citeste si: Reteta zilei: ciorbita cu galuste ca a bunicai

Magia din bucatarie: 

1. Urzicile se curata si se spala de mai multe ori, pana ce apa ramane curata. Verdeturile se spala si ele, apoi se taie, dupa plac, feliute mai subtiri sau mai late.
2. Se pune pe foc o oala cu apa si putina sare, in care adaugi cartofii curati si taiati cubulete.
3. Dupa ce au fiert pe jumatate cartofii, adauga loboda, urzicile, leurda, spanacul, frunzele de telina, mana de orez (optional), o parte din ceapa verde, putina sare si lasa-le sa fiarba pana sunt cartofii bine fierti.
4. Adauga bulionul si borsul dupa gust, apoi mai da o data in clocot ciorba.
5. Dupa ce opresti focul, adaugi celelalte verdeturi, precum mararul, patrunjelul, leusteanul si putina ceapa verde, apoi acoperi cu un capac pentru 15 minute, sa se intrepatrunda bine aromele.

Retine:

Leurda contine nenumarate minerale si vitamine, are efect depurativ, detoxifiant, antiseptic, antiviral, antimicrobian, rol imunomodulator, antitrombotic, fluidifiant sanguin etc.

Urzica este o planta excelenta pentru toti cei care isi doresc o detoxifiere si regenerare a organismului, precum si intarirea imunitatii.

Spanacul este recomandat tuturor celor care prezinta semne de oboseala, dureri de cap, crampe musculare, insomnia si este minunat pentru femeile insarcinate si pentru copii, in special pentru continutul de fier. 

Autor: Inga Stoian

Citeste si: Reteta zilei: supa crema de telina

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here