Ciorba cu perișoare de pui este de departe una dintre preferatele familiei noastre. Bine, poate și pentru că putem să o mâncăm, indiferent de anotimp, dar și pentru că s-a învățat copilul încă de când era mic cu gustul acesteia. Cam de pe la 8-9 luni, am început să-i gătesc copilului acest fel de mâncare și îmi amintesc foarte bine că a avut succes încă de la prima încercare. Iată cum se prepară și de ce ai nevoie.
Timp de preparare: 60 de minute
Ingrediente:
- 500 g piept de pui
- 2 morcovi medii
- 1 ceapă (pentru ciorbă) și 1 ceapă (pentru perișoare)
- 1 ardei gras
- 1 rădăcină păstârnac
- 1/2 rădăcină țelină
- 1/2 legătură pătrunjel
- 100 g boabe mazăre congelată
- 2 ouă
- 50 g orez
- zeama de la o lămâie
- 3 linguri ulei
- sare, piper.
Mod de preparare:
Speli pieptul de pui, îl usuci bine cu un prosop de bucătărie de hârtie și treci carnea prin mașian de tocat. Pregătești o oală pentru ciorbă, în care pui puțin ulei și călești pentru câteva minute legumele curățate, spălate și tăiate cubulețe.
Adaugi cam 3 litri de apă peste acestea și lași să fiarbă până când legumele se înmoaie parțial.
Între timp pregătești perișoarele. Adaugi peste carnea tocată o ceapă tocată, ouăle, orezul spălat și scurs bine, sarea și piperul și amesteci toate aceste ingrediente.
Din compoziția formată începi să faci perișore, modelându-el cu mâinile și așezându-le pe un tocător.
Adaugi perișoarele în supă și le lași să fiarbă 15 de minute, la foc mic.
Adaugi mazărea în supă și lasă să mai fiarbă cam 10 minute, după care adaugi zeama de lămâie, condimentezi cu sare și piper, după gust, mai dai totul în câtevca clocote și oprești focul. Presari pătrunjel proaspăt tocat mărunt și lași așa acoperit câteva minute, ca să se întrepătrundă bine aromele.
Poftă mare!