Pe lângă chifteluțele de pui pe care copilul meu le adoră (rețeta o poți găsi aici), chiteluțele cu somon, pe care soțul meu le preferă (rețeta o găsești aici), am mai descoperit o rețetă de chiftele de ouă (da, da, ai citit bine!) care se face foarte ușor, foarte repede și tare gustoase sunt cu salate sau în diverse sosuri. Iată de ce ai nevoie.
Ingrediente:
- 8 ouă
- 100 g cașcaval răzuit
- 1-2 linguri de mărar verde tocat mărunt
- sare și piper
- 2 linguri făină
- ulei
Mod de preparare:
- Se fierb 6 ouă timp de 8-10 minute în apă. Se curăță de coajă și se taie sau se zdrobesc cu furculița
- Se adaugă cașcavalul răzuit, cele 2 ouă crude, se sărează, și se pune piper după gust. Se adaugă mărarul și se amestecă totul cât mai bine.
- Se formează cu mână chiftelele rotunde de mărimea unei nuci mai mici. Se dau prin făină și se prăjesc la foc potrivit, în uleiul încins în prealabil, până când chiftelele se rumenesc frumos. În câteva minute ar trebui să fie gata (verifică interiorul uneia cu furculița, ca să te asiguri că sunt bine gătite).
- Se servesc cel mai des reci, cu sos de usturoi, sos de roșii sau cu diferite salate.