Reteta zilei: Cei mai simpli biscuiti de casa, cei englezesti

Iti plac biscuitii si cauti o reteta cat mai usoara de biscuiti facuti acasa? Afla aici reteta celor mai simpli biscuiti de casa, si anume, cei englezesti.

Citeste si: Reteta zilei: cea mai buna turta dulce!

Ingrediente:

  • 300 g faina
  • 200g unt
  • 100 g zahar (sau miere)

Mod de preparare: 

  1. Din aceasta cantitate se pot prepara 20-30 de biscuiti. Se incalzeste cuptorul la 165 de grade C. Se amesteca faina cu 150 grame de unt, cu mana. Apoi se adauga zaharul (sau mierea). Se pune la topit restul de unt intr-un castron, apoi se adauga in compozitie.
  2. Pe un blat de bucatarie se asaza pergament de hartie pe care se insira mici bucati de compozitie, de 3 centimetri in diametru, care vor fi apoi turtite. Se pun apoi la cuptor timp de 30 de minute, adica pana cand biscuitii devin aramii. Se lasa sa se raceasca dupa ce tava este scoasa din cuptor si se desprind usor din tava cu ajutorul unui cutit.

Citeste si: Reteta zilei: Clatite marocane delicioase

Retine:

Potrivit istoricilor culinari, prima dovada inregistrata a biscuitilor a fost cea a unei mici parti de aluat de prajituri, care era coapta pentru a verifica temperatura cuptorului. In America un biscuit este descris ca fiind o prajitura subtire, dulce si de dimensiuni reduse.

Una dintre primele mentionari ale biscuitilor dateaza din Roma secolului al II-lea. Termenul ,,biscuit” are, intr-adevar, o etimologie latina, provenind din cuvantul latinesc compus ,,bis coctum”, care reprezinta ceva ,,copt de doua ori”, cuvantul ,,bis” insemnand ,,de doua ori”, iar ,,cotto”, copt.

Aproape fiecare tara are propriul sau termen pentru aceasta ,,prajitura”. In Olanda biscuitii se numesc ,,rusk”, in Franta ,,biscotte”, iar in Germania ,,zwieback”, ,,keks”sau ,,kels”. In Anglia sau Australia e folosit termenul ,,biscuit”, iar in Spania ,,galletas”. In Italia exista mai multe denumiri pentru biscuiti, precum ,,amaretti” si ,,biscotti”.

Primii biscuiti erau nedospiti, tari, ca niste napolitane subtiri si aveau un continut scazut de apa. Avand o umiditate scazuta reprezentau alimentul ideal pentru conservare, deoarece se invecheau mai greu. Aceasta calitate a facut din biscuiti unul dintre alimentele consumate de soldati. 

Autor: Inga Stoian

Citeste si: Reteta zilei: Triunghiuri cu branza pentru pitici voinici

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here