Daca te gandesti la o cina mai consistenta, cu multe proteine dar in acelasi timp mai putin calorica si potrivita pentru intreaga familie, atunci iti voi povesti despre cum poti sa prepari o budinca de pui cu sos de ciuperci. Uite de ce ai nevoie.
Citeste si: Reteta zilei: Lasagna, rasfat in concediu
Ingrediente:
- Pieptul si pulpele de la pui
- 3 felii de paine
- 6 oua
- 60 g unt
- 250 ml lapte
- Pesmet
- Sare
- 250 g de ciuperci
- 1 lingurita faina
- 1 pahar de smantana
- 1 ceapa medie
Citeste si: Reteta zilei: Budinca de legume cu pui
Magia din bucatarie:
1. Pieptul si pulpele de pasare se dau prin masina de tocat impreuna cu feliile de paine inmuiate in lapte si stoarse.
2. Se adauga apoi galbenusurile impreuna cu un praf de sare, piper si 30 g de unt topit si racit, amesteand totul usor.
3. Se bat spuma toate albusurile si se introduc in compozitia de carne. Se unge un vas de yena cu unt, se presara cu pesmet, se toarna compozitia in el, se pun deasupra cateva bucatele de unt si se introduce vasul in cuptorul incalzit, la 185 grade C, sa se coaca.
4. Pentru sos, se pune intr-o cratita 30 g unt sa se topeasca, dupa care se adauga ceapa tocata si ciupercile taiate feliute sa se caleasca impreuna, pana cand scade apa lasata de ciuperci si incep a se rumeni.
5. Se toarna smantana amestecata cu o lingurita de faina si se mai fierbe inca doua clocote.
6. Fripturica se serveste cu sosul de ciuperci, alaturi de o garnitura de legume la gratar.
Retine:
Carnea alba de pui contine 77% proteine si aproximativ 172 de calorii la 100 de grame de carne gatita, iar cea rosie de pui 57 % proteine si 204 de calorii.
Aceasta reteta poate fi facuta si cu carne de curcan. Carnea alba de curcan are 81% proteine, nu contine acizi gras si are aproximativ 157 de calorii la 100 grame de carne gatita, pe cans cea rosie are doar 65% proteine si 186 calorii.
Citeste si: Reteta zilei: Budinca delicioasa din paste