Reteta zilei: Biscuiti de dentitie

Pentru dentitie, cel mai simplu mod de a-i ocupa timpul bebelusului tau este sa-i dai un biscuite din care sa ,,rontaie”. Daca biscuitii pe care ii gasesti pe rafturile din magazine nu-ti inspira incredere si consideri ca tot mai buni sunt cei preparati in casa, atunci iti oferim o reteta simpla de biscuiti de dentitie. Afla aici de ce ai nevoie si cum sa-i prepari.

Citeste si: Reteta zilei: cea mai buna turta dulce!

Ingredinte:

  • 150 ml lapte
  • 100 g unt topit si racit
  • 2 sau 3 lingurite de pudra de stevie (dupa gust)
  • 150 g faina grau integral (sau faina de orez)
  • 150 g germeni de grau

Mod de preparare:

  1. Amesteca untul cu pudra de stevie si apoi adauga treptat laptele. In aceasta compozitie toarna germenii de grau si faina cat cuprinde pentru a forma o coca.
  2. Framanta aluatul timp de aproximativ 10 minute, pana ce acesta se fragezeste.
  3. Din acest aluat formeaza bilute carora apoi le vei da forma unor bete lungi de aproximativ 5 centimetri si groase de 2 centimetri.
  4. Asaza-le intr-o tava, pe o hartie de copt unsa cu ulei si lasa-le la cuptor, la foc potrivit, timp de aproximativ 45 de minute, pana ce devin tari si colorate maroniu.
  5. Din aceasta compozitie ar trebui sa-ti iasa aproximativ 20 de biscuiti.

Citeste si: Reteta zilei: Sticks-uri cu banane pentru toddleri pofticiosi

Retine:

In privinta alimentelor cu care trebuie sa inceapa diversificarea alimentatiei bebelusului sunt mai multe pareri, cu toate acestea, in cazul tuturor stilurilor de diversificare exista limite de varsta considerate sigure in privinta tolerantei digestive fata de un aliment sau altul. Un ingredient care necesita o atentie deosebita este glutenul.

Glutenul este o proteina de origine vegetala care poate provoca probleme de sanatate bebelusilor care manifesta intoleranta la acesta. Glutenul se gaseste in cereale precum graul, orzul si secara, de aceea, desi cerealele se afla printre primele alimente care sunt introduse in alimentatia bebelusului, in momentul diversificarii, medicii recomanda folosirea celor care nu contin gluten.

Atentie la biscuitii pe care ii folosesti in dieta copilului! Acestia, ca sa nu contina gluten, trebuie preparati cu faina de orez.

Citeste si: Reteta zilei: Covrigei de casa cu mac, chimen sau susan

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here