Stii ce este gustos sa ai pregatit pentru masa de Paste pe langa oua inrosite, drop si cozonac? Tocanita de miel si ciorba de miel. Reteta pentru ciorba de miel gasesti aici, iar astazi iti prezentam cum sa prepari tocanita de miel.
Ingrediente:
- 600g de carne macra de miel
- 1 ceapa mare
- 1/2 ardei gras rosu,
- 1 lingurita pasta de ardei dulce,
- 1 varf lingurita chilli pudra
- 1 lingurita boia dulce
- 1/2 legatura patrunjel
- ulei
- sare, piper
Mod de preparare:
- Se taie carnea cubulete mici. Se pune apa la fiert si cand clocoteste se pun cubuletele de carne in ea si se lasa 5 minute sa se opareasca. Se scurge cu ajutorul unei strecuratori, apoi se da sub jet de apa rece si se spala bine. Se pune deoparte carnea astfel pregatita. Se incinge uleiul intr-o oala si se calesc in el ceapa si ardeiul date pe razatoarea mare. Este important pentru ca in acest mod sosul va iesi fin.
- Cand s-au inmuiat legumele, se trage oala de pe foc, se adauga cubuletele de carne, cateva prize de sare, putin piper, chilli, pasta de ardei si boiaua. Se amesteca bine pana carnea e acoperita de aceste condimente. Se adauga 1/4 cama de apa si se pune la fiert. Se aduce tocanita la fierbere, se da focul mic si se pune capacul. Se fierbe timp de o ora, verificand din 10 in 10 minute, amestecand, iar cand scape apa prea mult se adauga cate un polonic de apa fierbinte. Se adauga patrunjelul tocat foarte fin si se mai lasa sa fiarba 10 minute tot cu capac.
- Se serveste cu piure de cartofi, orez sau, recomandarea noastra este mamaliguta!
Pofta buna!