Masa de Paste poate fi si gustoasa si sanatoasa. Daca pe langa preparatele traditionale romanesti te gandesti sa ai si cateva feluri de mancare ceva mai usoare sau care sa nu continua carne, atunci iti sugeram reteta noastra de Paste, si anume: drob de legume. Iata de ce ai nevoie si cum se prepara.
Ingrediente:
- 2 cartofi mari
- 1 dovlecel
- 100g de parmezan ras
- 1 lingura rasa faina
- 2 fire ceapa verde
- cateva fire marar
- sare, piper
- ulei
Mod de preparare:
- Se amesteca parmezanul cu faina, ceapa taiata rondele si mararul tocat. Se condimenteaza cu sare si piper. Cartofii si dovleceii se curata de coaja si se taie felii foarte subtiri, ca pentru chipsuri.
- Se unge o tavita de aproximativ 26 de cm diametru cu putin ulei si se asaza un strat de felii de cartofi care se vor suprapune putin. Deasupra se asaza un strat de felii de dovlecel. Se unge cu foarte putin ulei, cu o pensula si se presara 1/3 din amestecul de parmezan cu ceapa verde.
- Urmeaza apoi un alt strat de cartofi, strat de dovlecei, se unge iar cu ulei si se presara 1/3 din parzezan si putin chilli (optional). In total vor fi 3 straturi de cartofi si intre ele 2 straturi de dovlecei. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se apasa foarte usor cu mainile cat sa se lipeasca straturile intre ele.
- Se pune la cuptor la 190 grade C, timp de aproximativ 40 de minute. Se scoate folia si se mai lasa la cupto inca 15-20 de minute sa se rumeneasca frumos deasupra.
- Se feliaza in tava so se scot usor feluule pe o farfurie. Se serveste drobul atat cald, cat si rece.
Pofta buna!