Joi, 23 ianuarie, graviduțele, proaspetele mămici și tăticii vor beneficia gratuit de o ședință de consiliere oferită de asistenții SAMAS, specializați în educaţie perinatală. În cadrul evenimentului sunt disponibile 5 tipuri de consiliere oferite în această fază a Programului SAMAS:
– nașterea naturală (consiliere dedicată graviduțelor),
– nașterea medicalizată (consiliere dedicată graviduțelor),
– îngrijirea bebelușului (consiliere dedicată graviduțelor şi viitorilor tătici),
– pregătirea perineului pentru naștere (consiliere dedicată graviduțelor),
– reeducarea abdo-perineală (proaspete mămici, cel puțin 6 săptămâni de la naștere).
Participanții la Ziua Porților Deschise SAMAS își vor îmbogăți cunoștințele cu informații esențiale legate de maternitate, urmând ca din luna februarie să fie lansat Programul SAMAS prin care părinţii vor putea accesa servicii complete de pregătire pentru naștere, consiliere în alăptare, consiliere pentru alimentația mamei, cursuri de recuperare abdo-perineală după naștere, de diversificare corectă a sugarului și de nutriție a copilului în primii 3 ani de viață.
Orice viitoare sau proaspătă mămică, dar și tăticii interesați să afle mai multe despre sănătatea maternă de la asistenți cu specializare în domeniul îngrijirii perinatale, se pot înscrie la Ziua Porților Deschise SAMAS accesând următorul link: https://docs.google.com/forms/d/1En2PaP1bhATSoeWTfc0xJKIt8iErp3m1dfnsOg89bHg/viewform. Înscrierea va fi urmată de o programare pentru unul dintre consilierile disponibile, în funcție de subiectul de interes al fiecărui părinte.
”Ne-am dorit să începem cu dreptul anul acesta, întrucât este un an cu o deosebită importanță pentru noi și, sper eu, pentru viitoare și proaspete mame. Evenimentul Ziua Porților Deschise constituie ultimul stadiu de pregătire al asistenților în cadrul Programului, înainte de a oferi tuturor mamelor servicii înainte și după naștere. ”, declară Ana Măiță, Purtător de Cuvânt al Programului SAMAS.
Programul SAMAS este recomandat de OAMMR (Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România), SRP (Societatea Română de Pediatrie), Facultatea de Moașe și Asistenți Medicali, SNMF (Societatea Națională de Medicină a Familiei). Pentru a afla mai multe detalii despre beneficiile programului, puteți să accesaţi site-ul www.mamesisugari.ro.
Cu peste 100 de ani experienţă în nutriţia specializată şi peste 3 decade de cercetare a laptelui matern, NUTRICIA este alături de mamele din toată lumea pentru a suţine creşterea sănătoasă a copiilor lor. Bazându-se pe experienţa şi moştenirea unice, NUTRICIA România se alătură profesioniştilor medicali, ONG-urilor şi asociaţiilor locale pentru a contribui împreună la îmbunătăţirea sănătăţii femeilor gravide, a mamelor şi a bebeluşilor din toată ţara. Mai multe informatii despre NUTRICIA pe www.aptanutricia.ro
Crucea Albă este o organizaţie fondată pentru a oferi îngrijire medicală perinatală, ocupându-se de managementul medical în beneficiul mamei şi al copilului. Crucea Albă a înfiinţat Centrul de Sănătate Maternă, o instituţie mică şi uşor de gestionat, accesibilă şi sustenabilă, care să ofere servicii complete de sănătate maternă. Militând pentru drepturile mamelor, scopul principal al organizaţiei este să îmbunătăţească serviciile de maternitate din România, conform modelelor validate în state cu nivel de sănătate superior. Mai multe informatii despre Fundația Crucea Alba pe www.cruceaalba.ro
Crucea Roşie este o organizaţie cu o tradiţie de 137 de ani în România şi cea mai extinsă reţea teritorială, care protejează sănătatea şi viaţa, promovează respectul faţă de demnitatea umană şi sprijină comunităţile să facă faţă situaţiilor de criză şi suferinţei umane. Mai multe informații despre Crucea Roșie Filiala Sector 6 pe www.crucearosie6.ro.