Probabil ai tot auzit ca o femeie atunci cand afla ca este insarcinata deja incepe sa se pregateasca emotional si fizic sa devina mama, in timp ce in cazul unui barbat lucrurile sunt un pic altfel, el intelege cu adevarat ca e tata in momentul in care isi tine pentru prima data bebelusul in brate.
Citeste si: Cum il anunti ca esti insarcinata?
Mamele mai experimentate, moasele, psihologii, dar si specialistii in parenting sustin ca ar fi totusi unele metode cu ajutorul carora poti sa-ti ajuti partenerul sa se pregateasca pentru momentul intalnirii bebelusului. Iti oferim un Top al celor 10 metode menite sa-ti ajuti partenerul sa devina un tata bun.
10. Cumpara-i 2-3 carti speciale pentru tatici
Nu-l coplesi cu intrebari de genul „ai citit? ti-a placut? ce ai inteles?”. Lasa-l sa decida in propriul lui ritm, scrie babygaga.com.
9. Lasa-l sa se intalneasca si cu alti tatici
Fratele lui mai mare are copii si este un model de tata minunat? Are un coleg la serviciu care mereu vorbeste despre copiii sai? Atunci incurajeaza-l sa discute mai mult cu ei.
8. Lasa-l sa se implice in renovarea camerei bebelusului sau sa mearga la cumparaturi pentru lucruri de bebelus. Alegeti impreuna culori, modele, ascultati-va parerile.
7. Explica-i mai multe atunci cand este vorba despre treburile prin casa. Desi poate parea ciudat la inceput, multi proaspeti tatici au spus ca isi doreau ca partenera sa-i fi implicat mai mult in timpul sarcinii in pregatirile din casa, la curatenie, organizare, aranjare, isi doreau sa o ajute, sa-i usureze munca.
Citeste si: Iata cum poate tatal sa o ajute pe mama!
6. Urmariti impreuna comedii romantice care au ca subiect viata de familie cu un copil mic, precum si filmulete amuzante cu parinti si copii.
5. Petreceti mai mult timp impreuna, discutand despre acea noua etapa de care va pregatiti.
4. Social media este destul de prietenoasa cu tatii. Exista bloggeri si vloggeri de parenting care isi impartasesc ideile si experientele si cu altii si pe care partenerul tau ar putea sa-i urmareasca.
3. Lasa-l sa puna mana pe burtica, atunci cand bebelusul face „acrobatii”, sa te insoteasca la ecografii, la vizitele medicale.
2. Mergeti impreuna la cursuri prenatale.
- Aminteste-i ca si pentru tine este emotionant si coplesitor uneori, si ca te bucuri ca sunteti impreuna in aceasta „barca” si ca esti incantata ca el va fi in curand tatal pe care-l porti in burtica.
Citeste si: Ghidul de supravietuire al proaspatului tatic