Momente din viața de mamă: hai să râdem împreună! (partea a 3-a)

Photo by Sergey Makashin, Pexels

Am adunat mai multe ”momente din viața de mamă” și am zis să le așezăm în câteva materiale. Hai să râdem împreună! 

Partea 1 o poți găsi aici.

Partea a 2-a o poți găsi aici

***

Sunt două categorii de copii: cei care se trezesc des în timpul nopții și cei care se trezesc dimineața mult prea devreme. Iar partea foarte amuzantă este când în casă ai copii din ambele categorii.

***

Crezi că există părinte ”perfect”? Vreau să știi că sunt medic pediatru, autoare de cărți de părenting, iar ieri am văzut cum copilul meu mânca la gustare căpșuni cu ketchup. Da, aici citit bine.

***

Una dintre cele mai ciudate chestii dintr-ale maternității este momentul acela când îmi privesc copilul și simt fericire absolută când îl văd cum crește, zi de zi, dar în același timp, mă cuprinde o tristețe profundă că nu o să mai fie așa mic niciodată…

***

Doctorul mi-a spus să evit stresul, de aceea, am trimis copiii la bunici, soțului i-am spus să meargă la cumpărături și să gătească, iar eu nu m-am dus la serviciu.

***

Sunt o mamă organizată. M-am trezit, i-am pregătit micul dejun, m-am asigurat că-și spală cum trebuie dințișorii, i-am pregătit hainele pentru a merge la școală, pachețelul, i-am verificat ghiozdanul să nu fi uitat vreun caiet. În drum spre școală am povestit despre tot ce ne trece prin minte, am râs, ne-am simțit bine. Sunt o mamă bună. Problema este că am ajuns la școală la ora a doua…

***

El: Când voi fi supărat, ce ai să faci?

Ea: Te voi strange în brațe!

El: Și când voi fi bătrân?

Ea: Am să îmbătrânesc lângă tine.

El: Și când o să apară un bărbat mai frumos ca mine?!

Ea: O să-l trimit la tine, spunându-i: <Du-te și dă-i o îmbrățișare lui tati!>.

***

Nu știu cum e la voi, dar soțul meu atunci când duce gunoiul se comportă de parcă ar fi făcut curat în toată casa…

***

Să nu râdeți de mine și nici să nu mă judecați prea asupru: eu doar îmi doream 5 minute LIBERE în care să-mi beau cafeaua în LINIȘTE, de aceea i-am spus copilului să meargă să caute în dormitor mașinuta lui, pe care am ascuns-o un pic la mine în buzunar…

***

Ana e la piață cu mama ei, care are multe sacoșe cu legume și fructe:

– Eşti obosită, mami?

– Da, draga mea, sunt cam grele sacoșele acestea.

– Te ajut eu, mami, duc eu sacoşele, dar să mă iei în braţe, bine? 🙂

***

O mamă îi scrie un e-mail fiului ei:
Dragă Mihai,
Ce mai faci? Ce noutăți? Aici tuturor ne este dor de tine… Te rog să ieşi de pe calculator şi să vii până în bucătărie să mănânci, cina e gata.
Cu drag, Mama

***

Tati, aș dori să ajut un om în vârstă. Îmi dai, te rog, nişte bani, cam 10 lei?

– Da, dragul meu, sigur că da! Să știi că e un gest foarte frumos din partea ta. Uite, îți dau 10 lei, dar unde  omul acela sărman pe care vrei să-l ajuți?
– Acolo, la colțul blocului, vinde îngheţată.

***

Mama îl întreabă pe copil (8 ani) tabla înmulțirii:
-Cât e 6×7?
-42!
-Dar 7×8?
-56!
-Dar 5×8?
-40!
-Cât e 8×9?
-…
-Hm…cât e 8×9??
-… ești așa frumoasă și bună, mami!

Concluzia mamei: e isteț de mic 😅🤣

***

Mama îl întreabă pe  fiu:

-De ce nu mănânci? Ai spus că ești flămând ca un lup…?

– Ai văzut ca lupii să mănânce morcovi și broccoli?

-….

***

Discuție dintre fiu și tată:

-Tată, îți amintești când mi-ai spus, câteva luni în urmă, că dacă trec în clasa a III-a, îmi vei da 100 de lei din care să-mi cumpăr ce vreau eu…?

– Sigur că îmi amintesc!

Voiam doar să te anunț că ai economisit 100 de lei…

***

Discuție dintre copil și mamă:

-Mami, nu găsesc cutia cu bomboane pe care am cumpărat-o pentru învățătoare de 8 martie…

-Ah, da, cutia… Să știi că e o poveste amuzantă: ieri noaptea, după ce ai adormit, lui tati i s-a făcut tare poftă de dulce și…

-Și nu i-ai spus că e pentru învățătoare?

-Ba da, ba da, dar mi se făcuse poftă și mie, și cum eram doi pofticioși…

***

În timp ce îmi beau cafeaua, privesc spre pervaz unde am așezat ”ghiveciul cu orhidee” pe care mi l-a oferit copilul de 8 martie. Surpriză pregătită cu mânuțele lui. Un ghiveci mic, cu nisip înăuntru, cu tulpina făcută dintr-o sârmuliță (care a tot picat din ghiveci și pe care am tot încercat să o îndes pe ascuns…), cu frunze și flori făcute din hârtie colorată. Îmi imaginez că a fost foarte concentrat atunci când a stat să lipească fiecare element. Cu o seară înainte de serbare mi-a spus că abia așteaptă să-mi ofere o surpriză. I-am simțit entuziasmul, iar eu m-am emoționat când am primit surpriza. 😊 Sunt recunoscătoare pentru aceste momente. Pentru entuziasmul lui, pentru emoțiile pe care le simt eu de fiecare dată când îi văd bucuria… Nici nu mai știu ce voiam să vă scriu…dar azi îmi beau cafeaua și privesc cea mai frumoasă orhidee din lume…

***

Printre toate acele jucării împrăștiate prin casă, copilul știe să ”împrăștie” și lumină, bucurie, entuziasm, fericire. Multă fericire. 😊

***

Maturizarea este atunci când mergi la stomatolog și nu-ți mai este frică de durere, ci …de cât costă!

***

Să fii părinte înainte de generația noastră însemna: să-ți hrănești, să-ți îmbraci copilul și să ai grijă să fie în siguranță.

Să fii părinte în prezent înseamnă: să te asiguri că nevoile emoționale, academice, psihologice, spirituale, fizice, nutriționale ale copilului tău sunt conform celor cerute de societate, de tot felul de specialiști din diverse domenii și conform diverselor stiluri de parenting care mai de care mai minunate. Să faci toate acestea, în timp ce te asiguri că nu-l suprastimulezi, să nu fii părinte helicopter, dar nici să nu aibă nimeni impresia că-l neglijezi, să nu-i oferi tableta, telefonul, dar să te asiguri că are abilitățile digitale necesare pentru viitorul lui, să te asiguri că are mâncare neprocesată, fără alimente care au fost modificate genetic, să fie inteligent social, inteligent emoțional, empatic, dar și puternic mental, să aibă o imagine de sine minunată, să fie încrezător în propriile forțe, să fie independent, să aibă mereu posibilitatea de a alege, neapărat să aibă jucării din materiale ecologice, să vorbească minim două limbi străine și tot așa. 🙂

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here