Educatie in pandemie: ba la scoala, ba acasa. Cum ii afecteza pe copii aceste schimbari?

Fotografie creată de August de Richelieu, de la Pexels

De inceperea anului scolar s-au bucurat toti deopotriva: si parintii, si copiii. Toata lumea a incercat sa respecte conditiile de desfasurare a scolii in plina pandemie, iar tabloul general arata cam asa: copiii si profesorii purtau masti, s-a pus plexiglas la banci, se respecta (cu unele exceptii) distantarea sociala, copiii nu au avut voie sa schimbe intre ei nici macar un creion, pauzele erau scurte, iar multi dintre copii mergeau la scoala 2 saptamani, apoi 2 saptamani faceau scoala online, de acasa, si tot asa. Este in regula aceasta forma de educatie (ba la scoala, ba acasa) in pandemie? Cum ii afecteaza pe copii toate aceste schimbari?

Raspunsul specialistului:

Yolanda Cretescu, psiholog clinician

Haideti sa vedem ocazia aceasta ca pe o forma de adaptare. (…) Haideti sa o luam ca pe o experienta. Daca noua (n.a: adultilor) ne este greu sa ne adaptam la doua saptamani in care sa fac ghiozdanul, sa fac sendvisul si sa-l duc la scoala si dupa aceea 2 saptamani sa stau acasa cu el, atunci este firesc ca si el sa simta asta ca fiind dificil. Daca ne dam voie sa o vedem ca pe o forma de protectia a celorlalti, ca pe o ocazie de a ne creste empatia si suportul, pentru tine, pentru colegul tau, pentru invatatoarea ta, pentru bunica ta, pentru mama ta, pentru tatal tau, pentru fratele tau, atunci si el o sa-si doreasca sa faca parte din acest proces” a explicat Yolanda Cretescu, psiholog clinician, psihoterapeut adlerian, fondatoarea proiectului depreHub si presedintele Asociatiei Happy Minds.

Urmareste video aici:

 

S-ar putea sa te intereseze si: Cum ii ajutam pe copii sa se adapteze la “noua normalitate” adusa de pandemia de COVID-19?

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here