Reteta zilei: orez cu ciocolata si cognac

Orez cu ciocolata si cognac, o delicatesa atat pentru cei mari, cat si pentru cei mici atat timp cat nu se abuzeaza de licoarea magica (cognac-ul). Desertul poate fi potrivit si pentru copiii cei mai pofticiosi! Reteta zilei de astazi imbina ciocolata amaruie cu savoarea esentei de vanilie si cu traditionalele bucati de mere sau de pere. In afara de cele doua ore de stat la rece, in frigider, orezul cu ciocolata se prepara rapid, in doar 50 de minute. Nu este un timp nemaipomenit, dar va veti bucura de cele opt portii preparate in urma acestei retete culinare.

Ingrediente:

  • 100 g orez alb cu bobul lung
  • sare
  • 600 ml lapte
  • 100 g zahar pudra
  • 200 g ciocolata neagra amara
  • 100 g unt
  • 200 g cubulete de mere sau de pere
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 2 linguri cognac
  • 175 ml frisca

Ingrediente pentru ornare:

  • frisca sau crema de oua, ciocolata, fructe de sezon

Mod de preparare:

Puneti la fiert 500 ml apa cu putina sare si, cand clocoteste, adaugati orezul. Lasati-l sa fiarba fara sa se inmoaie prea tare.

In alt vas, puneti la foc potrivit laptele si zaharul si amestecati pana cand acestea se dizolva. Adaugati ciocolata si untul si amestecati pana cand acestea se topesc, obtinandu-se astfel o compozitie omogena. Strecurati orezul si puneti-l in aceasta compozitie cu ciocolata, apoi adaugati si cubuletele de mere sau de pere.

Citeste si Reteta zilei: inghetata de pepene galben cu biscuiti

Amestecati, reduceti focul de la aragaz si lasati sa fiarba incet timp de 30 de minute. Amestecati din cand in cand. Adaugati esenta de vanilie si cognac-ul, luati vasul de pe foc si lasati-l acoperit astfel incat sa se raceasca putin.

Adaugati in compozitia calduta frisca si folositi un mixer pentru a amesteca bine ingredientele. Repartizati preparatul in castroane individuale pe care le veti pune, la frigider, pentru doua ore. Inainte de servire, le puteti orna cu fructe de sezon, frisca sau bucati de ciocolata.

Ciocolata amaruie are numeroase beneficii, potrivit Sfatul medicului, si anume:

  • Imbunatateste functia cognitiva a creierului;
  • Mentine controlul glicemiei;
  • Este bogata in antioxidanti;
  • Contine teobromina, o substanta care ajuta la intarirea smaltului dentar;
  • Este bogata in vitamine si minerale;
  • Este potrivita pentru scaderea tensiunii arteriale etc.

Citeste si Reteta zilei: tort inghetat cu glazura de ciocolata

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here