Reteta zilei: inghetata de pepene galben cu biscuiti

Reteta zilei de astazi este excelenta pentru cei mici si pentru cei mari. Chiar daca nu este sezonul pepenilor galbeni puteti face o inghetata cremoasa si delicioasa. Pepenele galben este cunoscut pentru aportul scazut de calorii, fiind si o sursa bogata de vitamine. Atentie insa: trebuie sa se spele bine coaja pepenelui galben inainte de a fi taiat deoarece poate fi cotaminat cu bacteria Salmonella.

Ingrediente:

  • 1 pepene galben
  • Sucul si coaja rasa de la cinci lamai
  • 500 ml apa fiarta si racita
  • 450 g zahar
  • 5 biscuiti amaretti sau din ovaz

Mod de preparare:

Curatati pepenele galben de coaja si de seminte si taiati-l in cubulete. Fierbeti apa cu zaharul si cand siropul incepe sa se ingroase, adaugati cubuletele de pepene, amestecati si dupa cinci minute luati vasul de pe foc, adaugand sucul si coaja rasa de lamaie.

Amestecati si lasati amestecul la racit. Pisati biscuitii pentru a obtine un pesmet fin. Amestecati pesmetul in compozitia rece si puneti-l la congelator. Amestecati dupa prima ora de congelare. Ornati cu frunze de menta. Puteti servi inghetata in jumatati de pepene galben.

Chiar daca dureaza doar 30 de minute pentru a pregati intreaga compozitie, este necesar sa stea la congelator in jur de patru, cinci ore.

Citeste si Reteta zilei: tort inghetat cu glazura de ciocolata

Pepenele galben

Pepenele galben are putine calorii (34 calorii/100 g) si este bogat in vitaminele A, C, B, fibre alimentare, potasiu si betacaroten. Datorita acidului folic pe care il contine, este recomandat femeilor insarcinate pentru ca ajuta la prevenirea defectelor congenitale ale fatului, scrie Ce se intampla, doctore?.

Pepenele galben este de doua feluri, Honeydew, cel cu miezul galben-verde, si Cantaloupe, cel cu miezul galben-portocaliu.

Pepenele cu miezul galben-verde contine mai multa vitamina C si mai multa cantitate de zahar. Este o sursa buna de vitamina B, C, cupru, acid pantotenic si niacina, care ajuta la regenerarea pielii si la repararea tesuturilor. Consumul regulat de pepene de acest tip poate preveni aparitia diabetului zaharat, anumite boli de inima si accident vascular cerebral.

Pepenele cu miezul galben-portocaliu are o cantitate mai mica de zahar, fiind si o sursa buna de vitamina A si C. Acest tip de pepene te va ajuta sa-ti pastrezi satietatea cel putin pana la orele pranzului, fiind si o sursa excelenta de acizi grasi Omega 3.

„Pentru a evite neplacerile, trebuie sa ne uitam, in primul rand, la suprafata pepenelui cand il cumparam: sa fie lipsita de pete, zone moi, zgarieturi, lovituri si alte indicii ca ar fi fost transportat in mod necorespunzator. Acasa trebuie pastrat in zone racoroase si bine ventilate, iar daca taiati fructul, pastrati feliile la frigider, in mod obligatoriu!”, a explicat medicul de familie, dr. Daniela Stan, pentru Adevarul.

De asemenea, este foarte important sa spalati coaja pepenelui galben deoarece exista riscul sa fie infestata cu bacteria Salmonella. Astfel, spalati pepenele galben sub jet puternic de apa, inainte sa il taiati.

Citeste si Foi din pandispan cu zmeura si inghetata de nes

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here