Reteta zilei: Mic dejun englezesc

Ai servit vreodata un mic dejun englezesc? Ei bine, daca nu ai avut ocazia sa calatoresti prin Regatul Unit al Marii Britanii (UK), iti poti prepara la tine acasa un mic dejun satios si gustos ca cel al englezilor, indiferent ca esti originar din Muntenia, Oltenia, Banat s.a.m.d. Chiar daca dimineata, de obicei, te prinde cu un bol mare cu lapte si cereale sau cu fructele tale preferate, ai putea chiar sa incerci ceva nou! Reteta zilei de astazi este super-rapida si iti va domoli foamea mult timp pe parcursul zilei. Vei adora combinatia dintre oua, ciuperci si bacon!

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 300 g iahnie de fasole
  • 200 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 150 g bacon
  • 50 ml ulei
  • 2 rosii
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare:

Caleste ceapa tocata marunt in ulei, adauga ciupercile taiate in feliute si prajeste-le impreuna cu ceapa pana cand se evapora toata apa lasata de ciuperci.

Prajeste baconul, taiat in felii subtiri, pana cand devine crocant. In grasimea ramasa, prajeste ouale ochiuri si presara-le cu sare si piper. Serveste iahnia de fasole calda, alaturi de ciupercile calite, ouale ochiuri, baconul prajit si rosiile.

Citeste si Mic dejun rapid şi sănătos

Cum arata bucataria britanica?

Mic-dejunuri satioase, cu bacon, oua prajite, carnati si fasole, placinte cu carne de oaie sau miel de Cornwall, renumit pentru aroma si fragezimea carnii, pesti si crustacee nenumarate, dulciuri, mai degraba, uscate decat cremoase, branzeturile de Derbyshire sau celebra branza de Gloucester, acoperita cu mustar si fiarta in bere neagra, apoi turnata peste painea prajita. Turta dulce cu ghimbir, Budinca de Craciun, placintele si prajiturile de Welsh, friptura de gasca umpluta cu mere, salvie si pesmet (preparata de Sf. Mihail), peste si cartofi prajiti, iata doar cateva dintre preparatele traditionale ale englezilor.

Mancaruri nepretentioase, realizate din ingrediente locale, dupa retete simple, eventual imbogatite cu condimente pe care colonistii le-au adus din India.

Citeste si Reteta zilei: turte prajite cu urda sarata si branza de burduf

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here