25 de pasi micuti pentru o conexiune stransa cu bebelusul tau

Conexiunea cu bebelusul tau este acea legatura magica intre mama si copil. Iubindu-l pe cel mic, ii poti proteja, astfel, sanatatea emotionala. Cercetarile din domeniul psihologiei sugereaza ca, mamele grijulii protejeaza copiii impotriva stresului cronic care, la randul sau, poate cauza tulburari de somn, probleme digestive, tulburari de memorie, depresie si obezitate.

Iata cativa pasi micuti si siguri pentru a te apropia mai mult de bebelusul tau, conform Parents:

Alapteaza-ti bebelusul. Nu este vorba numai de nutritie. Atunci cand micutul se afla la pieptul tau, el iti aude bataile inimii, iti simte mirosul, se intampla ceea ce recomanda si specialistii: contactul piele-la-piele.

Priveste in ochii copilului chiar si atunci cand il alaptezi sau il hranesti cu biberonul.

Beneficiile masajului pentru bebelusi sunt uluitoare si te vei simti ca un super-erou pe masura ce micutul tau se bucura de masaj.

Citeste si Cum sa construiesti o relatie excelenta cu copilul tau?

Pune-ti telefonul la distanta. In momentul de fata, familia, prietenii si colegii vor intelege daca raspunzi la un mesaj in cateva ore. Prin urmare, ii poti oferi timpul tau suplimentar bebelusului.

Uitati-va, in oglinda, impreuna. El nu intelege inca conceptul de reflectie, dar e in regula. Bebelusii iubesc sa priveasca chipurile umane si acesta este un mod minunat de a va apropia unul de celalalt.

Asculta-i bataile inimii. Aminteste-ti cat de entuziasmati ati fost voi, ca si cuplu, cand ati auzit acest sunet dulce in timpul sonogramelor? Acum poate sa-ti fie muzica ori de cate ori doresti.

Dormi cand micutul doarme. Nu te simti vinovat de acest lucru. Un parinte bine odihnit este un parinte fericit, iar copilul tau va beneficia cel mai mult din acest lucru.

Observa-l cum savureaza noi gusturi ale mancarii pregatite de tine, asta daca ai trecut deja la alimentatia solida.

Citeste si Atasamentul dezorganizat, „boala” relatiei parinte-copil

Este tentant sa patrunzi pe internet pentru a afla daca se vor intampla anumite lucruri, dar toti copiii se vor dezvolta in ritmul propriu.

Contactul piele-la-piele. Ingrijirea de tipul metodei cangur este o activitate buna si practica deoarece ajuta la reglarea respiratiei copilului si a ritmului cardiac.

Raspunde la strigatele/plansetele bebelusului. Mai ales in primele trei luni de viata, bebelusul tau trebuie sa stie ca esti acolo pentru el. Nu, nu-l vei rasfata!

Pune-te, cateodata, la mintea copilului. Va fi distractiv!

Inspira-i mirosul. E cel mai dulce parfum!

Ai grija atunci cand adoarme sa nu il trezesti. Dupa ce il asezi in patutul lui, poti avea timpul liber necesar si tie.

Spectacol de moda. Inima ta se topeste putin de fiecare data cand iti vezi copilul intr-un costum nou, nu? Acasa, va puteti distra linistiti!

Tine un jurnal. Primul an al bebelusului tau poate iti va parea neclar, asa ca inregistreaza toate amintirile dulci pe care le faceti impreuna. De exemplu, simtiti-va liber sa dezgropati jurnalul dupa 16 ani si sa radeti de amintirile frumoase!

Ofera-i bebelusului animalute din plus.

Este in regula daca mai lasi dezordine cateodata. Ce alegi: activitatile de joaca cu cel mic sau sa fie „luna si bec” locuinta ta?

Seteaza-ti un program concret. De asemenea, il va ajuta sa realizeze ca tu esti cea care face toata magia sa se intample, de exemplu, asa cum anticipi nevoile lui de hrana.

Mergeti candva si la gradina zoologica.

Esti mama lui, asa ca-i poti spune orice cuvintel dulce ai vrea. In plus, porecla pe care o dai, va fi ca un mic secret, doar voi doi o impartiti.

Alege cinci melodii preferate, dansati si cantati.

Pastreaza fotografiile copilului. Poate ca are ochii tai sau zambetul tau. Indiferent de asemanarea pe care o gasesti, te vei simti conectata imediat la el.

Sa-l saruti, sa-l saruti, sa-l saruti. Este adorabil!

Te simti stresata? Vorbeste cu bebelusul. Primele zile ale maternitatii pot fi triste, deci nu ezita sa-i vorbesti nou-nascutului, scrie Parents.

Citeste si Ghidul taticului in ingrijirea bebelusului

Autor: Andreea Borcila

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here