Heliport pe acoperisul spitalului de pediatrie „M.S.Curie” din Capitala

In toamna anului 2019 va incepe constructia unui heliport pe acoperisul Spitalului Clinic de Urgenta pentru copii „M.S.Curie”, din Capitala, in urma unei investitii in valoare de 425.000 euro.

Vezi si Spitalul pentru Copii „Marie Curie” va demola mai multe cladiri din curtea unitatii spitalicesti

Compania petroliera MOL Romania, impreuna cu Asociatia Inima Copiilor, vor incepe constructia. Doctorul Catalin Cirstoveanu, seful Sectiei de Terapie Intensiva de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “M. S. Curie”, a spus ca proiectul in parteneriat cu MOL Romania este foarte important pentru ca permite personalului sa intervina repede si eficient in cazurile grave.

„In medicina de urgenta, aproape intotdeauna cateva clipe reusesc sa faca diferenta intre viata si moarte. Am avut cazuri de pacienti pentru care nu am mai putut interveni cu succes din cauza ca au ajuns la noi prea tarziu si suntem convinsi ca, odata cu finalizarea acestei constructii, va creste si numarul copiilor pe care ii salvam,” a declarat doctorul Catalin Cirstoveanu.

Personalul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “M. S. Curie” efectueaza o gama larga de interventii, multi dintre copiii-pacienti ai spitalului fiind transportati din diferite zone ale Romaniei, aproximativ 40% din pacienti sunt aeroportati.

„MOL Romania isi doreste sa sustina acele proiecte care raspund nevoilor reale ale comunitatii si ne bucuram foarte tare ca, dupa finalizarea acestui proiect, pacientii aflati in stare grava si care necesita interventii de urgenta vor avea o sansa in plus la viata si la recuperare,” a declarat Camelia ENE, CEO & Country Manager MOL Romania.

Proiectul are ca termen de finalizare anul 2021.

Citeste si Echipamente noi pentru copiii cu malformatii congenitale cardiace

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here