„Cursurile remediale” pentru elevi sunt binevenite, spun reprezentantii parintilor, dupa ce saptamana trecuta ministrul Educatiei a anuntat ca elevii cu rezultate slabe vor merge la ore suplimentare. De cealalta parte, profesorii cred ca acestea ar fi mai potrivite pentru studentii de la pedagogie.
“Este o idee binevenita, pentru ca, din pacate, noi avem evaluarile de la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, iar in urma acelor evaluari nu se ia nicio masura, nu se face nicio analiza astfel incat sa devina functionale acele evaluari. Sunt evaluari de forma. (…) Astfel incat, in clasa a VIII-a la Evaluarea Nationala, un copil sa poata obtine un peste 5”, a declarat presedintele Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parintilor (FNAP), Iulian Cristache.
Citeste si: Ecaterina Andronescu anunta „cursuri remediale” pentru elevii cu rezultate slabe din clasele III-VIII
Cristache a mai precizat ca grupul de lucru urmeaza sa se intalneasca, cel mai probabil, in luna ianuarie pentru a discuta despre orele suplimentare. “Aceste ore ar trebui sa se intample in cadrul unui program Scoala dupa Scoala, acel program pe care ni-l dorim cu totii. Astfel sa avem un sistem de invatamant integrat cel putin acolo unde parintii nu-si pot ajuta copiii pentru ca stau la serviciu pana tarziu si nu ii pot ajuta sa ii consilieze. (…) Sa nu uitam totusi ca conform planului scolar, profesorul are dreptul sa faca niste actiuni remediale si sa intareasca competentele acelor elevi care vor sa performeze”, a mai adaugat Iulian Cristache.
De cealalta parte, Monica Anisie, profesoara la Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti, sustine ca orele suplimentare ar trebui sa se faca cu studentii de la pedagogie.
“Cred ca ar trebui sa se faca ore de remediere cu studentii care vor fi viitorii profesori. Noi tot timpul ne uitam ce note au luat copiii si sa zicem de dezastru este ca nu au promovat, dar sa ne uitam la examenele profesorilor si sa vedem situatia acestora la titularizare. Ei iau note de 1, 2, 3 si cu toate acestea vin pe posturi de suplinitori in sistem. Pai acel profesor care ia 2 la titularizare cum sa-l invete pe elev si ce ore remediale sa faca cu el?”, a spus Monica Anisie.
Profesoara mai spune ca propunerea Ecaterinei Andronescu se contrazice cu o alta initiativa votata de ministru. “Dumneaei propune ca elevul sa ramana la scoala peste program. Tocmai dumneaei propune asta cand a initiat o lege in Senat alaturi de Liviu Pop in care sa stea elevii cat mai putin la scoala. Adica se contrazice”, a declarat Monica Anisie.
Conform propunerii lui Liviu Pop, fost ministru al Educatiei, daca legea va fi adoptata, atunci programul elevilor din clasele primare si gimnaziale ar putea fi redus cu noua ore pe saptamana pentru ca elevii sa stea mai mult acasa. Proiectul a trecut de Senat in luna noiembrie si a fost votat si de Ecaterina Andronescu.
Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, saptamana trecuta, ca vrea ca din semestrul al II-lea din acest an de invatamant, elevii care au rezultate slabe la clasa sa ia parte la „cursuri remediale”, adica ore suplimentare. Aceste cursuri vizeaza elevii claselor III-VIII.
Sursa: Mediafax
Citeste si: Programul ,,Romania Educata”. Ce spun parintii, profesorii si Klaus Iohannis