Idei de pranz sau cina, gata in mai putin de o ora! Trei retete delicioase, ce se fac fara pic de ulei!

In zilele noastre ritmul de viata devine tot mai agitat si avem astfel tendinta sa „trisam” si sa alegem sa mancam tot felul de preparate nesanatoase, de tip fast food. Ceea ce nu avem in minte este faptul ca nimic nu este mai important decat sanatatea, motiv pentru care trebuie sa gasim solutii pentru a gati retete simple si rapide, dar fara ulei si alte lucruri nocive pentru organism! Iata niste idei de retete pentru pranz sau cina, gata in mai putin de o ora!

Aproape toata lumea stie sa faca o friptura prajita in tigaie, in ulei sau in grasime proprie. Totusi, putine sunt persoanele care se gandesc la numarul de calorii sau la faptul ca o astfel de masa este extrem de nesanatoasa. Hai sa invatam sa pregatim niste super retete, cu putine ingrediente si fara ulei!

Doteaza-ti bucataria cu Electric Grill, un super gratar electric pentru bucatarie pe care poti pregati o multitudine de produse, de la carne si pana la legume. Suprafata antiaderenta previne lipirea si astfel, tu nu trebuie sa folosesti deloc ulei. In plus, grasimea se scurge intr-un recipient special, pentru ca tu sa te bucuri de o mancare sanatoasa. Un produs la fel de util pentru o viata sanatoasa este Food Steamer, aparatul de gatit cu aburi ce te ajuta sa elimini grasimile si prajelile din alimentatie! Ce retete poti pregati?

  • Reteta de frigarui de pui cu legume

Pentru a pregati aceasta reteta vei avea nevoie:de piept de pui, ceapa alba sau rosie, ardei rosu, dovlecei, bete de lemn pentru frigarui si condimente pentru pui (sare, piper, boia dulce, praf de usturoi, cimbru etc).

Carnea si legumele se taie in bucuri de dimensiune medie si se infig pe betele de frigarui ce au fost lasate la muiat in apa timp de 30 de minute (acest lucru va preveni arderea lor rapid). Frigaruile se fac asortate, punand alternative carne si legume, pentru un plus de culoare. Se aseaza apoi pe Electric Grill si se rumenesc frumos pe fiecare parte, pana ce e totul gata. Frigaruile merg de minune cu un sos barbeque, cu mujdei sau cu garnitura de orez basmati fiert!

  • Reteta de cotlet de porc cu mix de legume asortate

Pentru a pregati aceasta reteta vei avea nevoie de un Food Steamer, un aparat de gatit cu aburi. Poti gati totul sanatos si gustos, fara ulei si fara pic de efort. Iti trebuie felii de cotlet de porc (de preferat fara os), condimente (sare, piper, putin cimbru pentru carne si putin oregano sau busuioc) si legumele dorite (ceapa, cartofi, ardei rosu, ciuperci, dovlecei etc).

Ceea ce este interesant la acest aparat este faptul ca poti gati cotletul de porc si garnitura de legume simultan, pentru a economisi timp si energie. Doar asezi ingredientele inauntru, presari cimbru peste cotletul de porc si ceva oregano sau busuioc peste legume si…asta e tot! Mancarea ta va fi gata simplu si rapid, fara ulei si fara fum in casa!

  • Reteta de chiftele pe gratar cu piure

Pentru a pregati aceasta reteta de chiftele facute pe gratarul electric, fara pic de ulei, vei avea nevoie de carne tocata de vita sau de porc (cam 700 de grame), un ou, o legatura de patrunjel si una de marar, 3-4 catei de usturoi zdrobiti, o ceapa, sare si piper.

Ceapa  si verdeata se toaca marunt, usturoiul se zdrobeste si se amesteca bine de tot cu carnea tocata, peste care am adaugat restul de ingrediente. Amestecam pana ce totul devine omogen, apoi dam forma chiftelelor. Le facem plate, ca niste mini turte de carne. Le punem pe Electric Grill si le rumenim frumos, timp in care putem lasa la fiert cartofii, intr-o oala cu apa. Cand au devenit moi ii zdrobim, adaugam sare, lapte, putin unt si (optional) un catel de usturoi zdrobit, pentru un plus de savoare!

Iata asadar ce simplu si rapid este sa gatesti daca ai in casa un gratar electric sau un aparat de gatit cu aburi. Poti pregati numeroase retete sanatoase si gustoase, fara pic de ulei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here