Cluj: Doua eleve din trei cu media 10 la Bacalaureat vor sa invete in tara

Trei eleve de liceu din judetul Cluj au obtinut media 10 la examenul de Bacalaureat, doua dintre acestea sustinand ca vor urma facultati din tara si ca nu au de gand sa invete, deocamdata, in strainatate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vezi si Fiica ministrului Educatiei a obtinut media 9,26 la Bacalaureat

Andreea Iulia Dragan, eleva a Colegiul National ”Mihai Viteazu” Turda, este una dintre cele trei eleve din judetul Cluj care au obtinut media 10 la examenul de Bacalaureat. Aceasta a fost si sefa de promotie la liceu.

”Nu ma asteptam sa iau media 10. Niciodata nu mi s-a parut greu examenul de Bacalaureat, dar am stiut ca este greu sa iei note perfecte, adica 10 pe linie. Sunt foarte fericita, pentru ca ma va ajuta media de la Bacalaureat la admiterea la facultate. Vreau sa ma inscriu la UTCN, la Facultatea de Automatica si Calculatoare, la specializarea calculatoare. A lucra in IT este o meserie de viitor, sunt locuri de munca in acest domeniu in Cluj-Napoca. Nu vreau sa merg sa studiez in strainatate”, a declarat Andreea Dragan corespondentului MEDIAFAX.

Aceasta sustine ca a reusit sa obtina media 10 dupa ce parintii au incurajat-o, inca din clasele primare, sa invete constant si regulat.

”Toata aceasta munca s-a acumulat si rezultatele au venit”, a spus eleva.

Otilia Maria Drugan a absolvit Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca si a obtinut tot media 10 la Bacaluareat.

”Pur si simplu am invatat si asa am obtinut media 10. In ceea ce priveste facultatea, inca nu stiu sigur, probabil ma voi inscrie la Facultatea de Biologie a UBB, vreau sa lucrez pe proiecte in acest domeniu. Facultatea o voi urma in tara, poate voi face un master in strainatate”, a spus Drugan.

Judetul Cluj s-a clasat pe primul loc la nivel national la examenul de Bacalaureat, cu o promovabilitate de 81,14%.

Vezi si Promovabilitate de 100 la suta la Bacalaureat, in trei licee din Iasi

Sursa: Mediafax

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here